Tänä kesänä matkaillaan kotimaassa: Tässä ovat Suomi-lomailijan ruokakauppatärpit!

Ulkomailla moni bongailee ja tutustuu paikallisiin ruokakauppoihin. Saman voi toteuttaa tänä kesänä kotimaassa. K-ryhmä kokosi yhteen tärpit kotimaan matkailijoille: ainakin näissä nähtävyyksiksi nousseissa kaupoissa kannattaa piipahtaa.

Hanko: Ruokaherkut veneeseen suoraan satamasta

Kuuluiko kesäsuunnitelmiisi loma etelässä? Älä huoli, etelään pääset edelleen, nyt vain helpommin ja hauskemmin suuntaamalla veneen tai autonnokan kohti Suomen kesäkaupunkien kestosuosikkia Hankoa!

Veneilijöiden ja muiden lomalaisten iloksi Hangon venesatamaan on kesän ajaksi pystytetty sympaattinen K-Market -konttikauppa. Kaupasta saa tilattua herkullisia, lähi- ja luomuherkkuja sisältäviä ”paikallispusseja”, joita saa kainaloonsa suoraan kioskinluukulta. Vaihtoehtoina ovat aamupala- ja grillikassi, Mocktail-kassi sekä tuliais- ja piknik-pussit. 

Kaupasta voivat veneilijät napata mukaansa myös ruoan verkkokauppaostoksensa. Kioskiluukulta saavat satunnaiset ohikulkijat matkaansa myös jäätelöä, juomia tai aamuvarhaisella vaikkapa uunituoreen lähileivän. Voiko lomaruokailu olla enää tämän helpompaa?

Kauppa: K-Market konttikauppa, vierasvenesatama, Hanko

 Hangon konttikauppa

Espoo: Oluthifistelijän paratiisi

Jos asut pääkaupunkiseudulla ja kaipaat päiväkohdetta, suosittelemme suuntaamaan Espoon Kauklahteen. Täällä voit nauttia lasillisen Pirkka-viiniä ostosten lomassa tai valita kaupan katolla kasvatettujen mehiläisten hunajaa ostoskoriisi. K-Supermarket Lasihytissä käynti on elämys: ruokakaupan lisäksi kaupasta löytyy maailman pienin kahvipaahtimo, tuoretta sushia, viinibaari sekä juustohuone, jossa myydään esimerkiksi Hakaniemen hallistakin tuttuja Lentävän lehmän juustoja. Lasihytti on ainoa paikka, jossa leivotaan jokaisena viikonpäivänä Halmeen leipomon leipää. Aulasta löydät lisäksi Pian kukkakaupan ja legendaarisen Maxin kalakaupan. Todellisille olutharrastajille on Suomessa vain muutama ostosretkikohde, ja Lasihytti on yksi niistä.

Kauppa: K-Supermarket Lasihytti, Lasihytti 2, Espoo

 KSM Lasihytti

Järvenpää: Pää pyörälle maailman parhaassa ruokakaupassa

Jos moni suomalainen hakee ideoita ulkomailta kotimaahan, tässä on kohde, johon matkustetaan oppimaan ja ihastumaan myös ulkomailta. Marraskuussa 2019 maailman parhaaksi valitusta ruokakaupasta ovat kuulleet melkein kaikki. K-Citymarket Järvenpäässä riittää nähtävää vaikka useammallekin vierailukerralle. Kansainvälisen ruoka-alan asiantuntijaorganisaatio IGD:n viime vuonna hurmannut kauppa kehittyy jatkuvasti eikä kehitys kaupassa ole pysähtynyt koronaepidemiankaan aikana. Aitoja napolilaispizzoja loihtiva pizzauuni pystyttiin toimittamaan kauppaan huhtikuussa, koska uunin valmistanut tehdas sai Italian hallituksen erikoisluvalla olla auki vain tämän yhden ja ainoan uunin tuotantoon. Niin kovasti italialaiset halusivat oman uuninsa maailman parhaaseen kauppaan!

Muutakin kansainvälistä löytyy: kaupassa on oma jäätelötehdas, jossa valmistetaan italialaista gelatojäätelöä. Yhdysvaltalaistunnelmiin pääsee salaisella reseptillä tehdyllä suussa sulavalla frittikanalla. Kaupan kuuluisat alkuperäiset japanilaiset sushit tunnetaan jo laajalti. Kauppa kutsuu asiakkaitaan faneiksi ja fanit saivat aikaan sen, että kaupan heviosasto voitti yleisöäänestyksen Suomen paras hevi 2020 -kilpailussa. Juomaosastoa kutsutaan leikkisästi aikuisten karkkiosastoksi, joten sekin kannattaa käydä vilkaisemassa ennen kotiinlähtöä. 

Kauppa: K-Citymarket Järvenpää, Helsingintie 41, Järvenpää

 KCM Järvenpään sushit

Herkkupizzaa maston juurella

Tiesitkö, missä sijaitsee Suomen toiseksi korkein lipputanko? 40-metrinen tuulenhalkoja löytyy aivan Riihimäen K-Citymarketin naapurista, ikään kuin kaupan takapihalta kaupan ja moottoritien välimaastosta.

Kun tähän nähtävyyteen on tutustuttu, on hyvä siirtyä vieressä sijaitsevaan kauppaan. Hiljattain remontoidussa myymälässä palvelee mm. toukokuussa avattu oma pizzeria, jonka tuotteet ovat herättäneet ihastusta. Maista esimerkiksi kauppakeskuksen omaa nimikkopizzaa tai grilliteemaista sesonkipizzaa. Leipomo Juuren pizzat on nimetty Riihimäen kaupunginosien mukaan: kauppiaan mukaan suosituin pizza on tällä hetkellä Peltosaari. Minkä sinä valitset?

Kauppa: K-Citymarket Riihimäki, Merkoksenkatu 5, Riihimäki

 

Janakkala: Pysähdys moottoritien päällä

Janakkalan Tervakoskella, Helsinki-Tampere-moottoritien puolessa välissä sijaitseva Linnatuuli on jo rakennuksenakin nähtävyys: tämä suosittu tiellä liikkujien taukopaikka on rakennettu moottoritien päälle.

Täällä pääset sekä ruokailemaan että nappaamaan matkaasi ruokatarpeet mökkiviikonloppuun, tai vaikka vain tauottamaan automatkaasi kansainvälisen tuulahduksen tuovan Nespresso-kahvin ääressä.

Neste K Linnatuuli, Helsingintie 1426, Janakkala

 Neste K Nespresso

Pienpanimotuotteiden fiilistelyä joen varrella

Tämä uniikki K-Supermarket sijaitsee ehkä Suomen makeimmalla kauppapaikalla Turussa Aurajoen rannalla. Suosittelemme erityisesti tutustumaan laajaan pienpanimo-olut-tarjontaan ja tutustumaan vaikkapa turkulaisen Kakolan panimon tuotteisiin. Kesäpäivän vierailijan iloksi kaupassa on satsattu mukaan otettavien tuotteiden valikoimaan: voit valita sushia, lämmintä ruokaa, salaatteja tai samana aamuna leivotun patongin ja hypätä Kaupan vierestä lähtee myös kuuluisa Föri-lautta, jolla voit ylittää joen näppärästi. Kauppa palvelee joka päivä pitkin aukioloajoin klo 23 asti.

Kauppa: K-Supermarket Föri, Itäinen Rantakatu 60, Turku 

 

Savonlinna: Savolaista historian havinaa ja vilahdus norpasta

Tämä kauppa sijaitsee tunnetussa kesäkohteessa Saimaan rannalla: Suomen suurin järvi kimmeltää aivan kaupan vieressä. Elintarvikeosastoa kiertäessä pääsee tutustumaan myös Savonlinnan historiaan. Seinillä on upeita, vanhoja kuvia Savonlinnasta, joten pääset matkallasi vertailemaan, mikä onkaan muuttunut.

Myös liikkuminen kuvankauniin järven rajaamana on huomioitu K-Citymarket Savonlinnassa erityisellä tavalla: kaupalla on oma kauppalaituri, jos haluaa saapua kauppareissulle vesiteitse. Paikalliset kertovat, että lähivesillä asustelee aivan erityisen uteliasluontoisia saimaannorppia, jotka toisinaan näyttäytyvät kaupan laiturissa. Vedessä ollessaan norpat saattavat olla uteliaita ja uskaltautua lähellekin ihmistä. Muistathan kuitenkin, ettei norppia tule kuitenkaan itse lähestyä, etteivät uhanalaiset ystävämme häiriinny.

Kauppa: K-Citymarket Savonlinna, Tulliportinkatu 10, Savonlinna

 

Nimikkotuoleja ja nimikkomehuja

Jos kesäreissusi suuntaa Keski-Suomeen, ota kohteeksi keskellä ihaninta Järvi-Suomea sijaitseva Jämsä. Jämsänkosken K-Market Viljassa voit nähdä oman kylän poikia olleen Jukka Virtasen nimikkotuolin. Kotiin viemisiksi tai mökkituliaisiksi voit hankkia kaupasta paikallisen Räihän tilan kaurasta tuotettuja kaurahiutaleita tai saman pellon ohrasta pantua Kauppiaan ja farmarin Lager-olutta. Kaupasta löytyy myös omaa paikallisen pienleipomon leipää sekä mansikkavadelma-nimikkomehua. Näistä eivät lähituotteet paljon lähemmäksi enää pääse!

Tämän kesän tempauksena K-Market Viljan kauppias Mika Lindeqvist huristelee 3.7. itserakennetulla polkutraktorilla 50 kilometrin rutistuksen Jyväskylästä Jämsänkoskelle hyväntekeväisyyden nimissä.

Kauppa: K-Market Vilja, Kenraalintie 9, Jämsänkoski 

 

Nuorgam: Majoitusta ja murkinaa saman katon alla

Suomesta löytyy kiintoisaa nähtävää koko valtakunnan pituudelta. Jos suuntaat kesällä Lappiin, matkaa reippaasti ylös asti Suomen ja samalla Euroopan unionin pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin. Siellä sijaitsee myös EU:n pohjoisin elintarvikeliike, K-Market Nuorgam, joka itse asiassa on paremminkin monipalvelukeskus: Sen yhteydessä on tarjolla myös majoitustilaa, ravintola, Posti ja Alko.

Kaupan erityinen ylpeydenaihe on sen valtava lihatiski. Kaupasta saat matkaasi myös perinteiset Lapinherkut sekä luontoretkiin tarpeelliset kalastus- ja erätarvikkeet. Henkilökunta palvelee asiakkaitaan sujuvasti kolmella kielellä: suomeksi, saameksi ja norjaksi.

Kauppa: K-Market Nuorgam

Takaisin ylös