Toimialat

Kesko toimii kolmella toimialalla: päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.

Päivittäistavarakauppa

K-ryhmä on Suomen toiseksi suurin päivittäistavarakaupan toimija, markkinaosuutemme on 36,0 % (2017: 35,8 %). K-ruokakauppojemme liiketoiminta perustuu vahvasti kauppiasyrittäjyyteen. Asiakastyytyväisyydestämme vastaavat itsenäiset K-ruokakauppiaat, joiden kanssa toimimme ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K -liikenneasemat. K-ruokakauppoja on Suomessa noin 1 200 ja niissä käy päivittäin noin 1,2 miljoonaa asiakasta. Vahvuuksiamme ovat monipuoliset ja laadukkaat valikoimat, korkea kotimaisuusaste sekä osaava palvelu. Päivittäistavarakaupan toimialaan kuuluu Kespro, joka on Suomen johtava foodservice-palvelujen tarjoaja.

Lue lisää päivittäistavarakaupan ketjuista, avainluvuista ja markkinoista

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa

Rakentamisen ja talotekniikan toimiala toimii kahdeksassa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä. Palvelemme asiakkaitamme 420 kaupassamme sekä kattavasti digitaalisten kanavien kautta. Asiakkaitamme ovat teknisen tukkukaupan asiakkaat, ammattirakentajat ja kuluttajat. Vähittäismyynnistämme jo 70 % tulee yritysasiakasliiketoiminnasta, mitä tukee rakentamisen ammattimaistuminen. Vahvat ketjumme ovat teknisen tukkukaupan asiakkaita palveleva Onninen, sekä ammattirakentajia ja kuluttaja-siakkaita palvelevat K-Rauta, Byggmakker, K-Senukai ja OMA. Toimialaan kuuluvat myös vapaa-ajankaupan ketjut Intersport, Budget Sport, The Athlete’s Foot ja Kookenkä.

Lue lisää rakentamisen ja talotekniikan kaupan ketjuista, avainluvuista ja markkinoista

Autokauppa

K-Auto toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT- ja Porsche-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. K-Auto kehittää myös monikanavaisia autoalan palveluja. K-Auton markkinaosuus Suomessa oli 18,5 % (sis. Henkilö- ja pakettiautot). K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara toimii merkittävänä uusien ja käytettyjen autojen kauppiaana ja tarjoaa huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella (Porsche). K-Caaran palveluihin kuuluvat myös mm. vaihtoautojen verkkokauppa, edullisempien vaihtoautojen myymälä sekä leasingpalvelut yrityksille ja yksityisille.

Lue lisää autokaupan avainluvuista ja markkinoista

Takaisin ylös