Autokauppa

VV-Auto on Volkswagen-konsernin valmistamien autojen maahantuontiin, vähittäiskauppaan ja jälkimarkkinointiin erikoistunut yritys, joka kehittää myös edistyksellisiä autoalan palvelukonsepteja. VV-Auto on markkinajohtaja Suomessa.

VV-Auto on Volkswagen-, Audi-, SEAT ja Porsche-henkilöautojen sekä Volkswagen-hyötyautojen maahantuoja ja markkinoija Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. VV-Auto toimii myös MAN-kuorma-autojen ja MAN- ja Neoplan-linja-autojen maahantuojana Suomessa. Maahantuonnin lisäksi VV-Auto toimii merkittävänä autojen vähittäiskauppiaana ja tarjoaa jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään pääkaupunkiseudulla ja Turussa. VV-Auton henkilö-, hyötyauto- ja kuorma-autoasiakkaita palvellaan kattavan jälleenmyynti- ja huoltoverkoston kautta koko Suomessa. Perinteisen liiketoimintansa ohella VV-Auto kehittää erilaisia autoalan palvelukonsepteja ja monikanavaisia palveluja. Tarjolla on esimerkiksi verkkokauppoja, mobiiliapplikaatioita ja huollon verkkovarausjärjestelmiä sekä Caara.fi – täysin uudenlainen vaihtoautojen verkkokauppa – joka toimii ainoastaan verkossa ilman perinteisiä myymälöitä.

Vuoden 2016 aikana Volkswagen-, Audi- ja SEAT-mallistot uusiutuivat ja monipuolistuivat. Uusina malleina markkinoille tulivat muun muassa Volkswagenin Tiguan, Audin A4 allroad, A5 Coupé ja Sportback, Q2, Q5, Q7 e-tron, SQ7 ja TT RS Coupé ja Roadster sekä SEATin Ateca. Volkswagen-hyötyautojen Volkswagen Amarok tuli markkinoille päivitettynä ja uudella V6-moottorilla varustettuna. Volkswagen-hyötyautot esitteli myös täysin uudelleen suunnitellun Volkswagen Crafterin, joka saapuu Suomen markkinoille vuonna 2017. Volkswagen rikkoi jälleen ennätyksiä olemalla vuonna 2016 jo kuudennen kerran peräkkäin Suomen ostetuin henkilöautomerkki. Audi ylsi jo 13. vuotta peräkkäin saksalaisten premium-autojen eniten rekisteröidyksi merkiksi Suomessa.

Volkswagenin tyypin EA 189 –dieselautojen takaisinkutsu ja korjauspäivitykset etenivät vuonna 2016 suunnitellussa vauhdissa. Vuoden loppuun mennessä noin 50 000 autoon oli saatavilla ohjelmistopäivitys ja näistä 25 % päivitettiin vuoden 2016 aikana. Tarvittavat ohjainlaitteen päivitykset olivat saatavilla kaikkiin tapauksen piirissä oleviin 2,0-, 1,6- ja 1,2-litraisiin dieselmoottoreihin. Johtuen suuresta eri moottoriohjainlaitteiden määrästä, päivityksiä ei tehty samanaikaisesti kaikille malleille. Kaikki korjaustoimenpiteet hyväksytettiin Saksan viranomaisella (KBA) ennen käyttöönottoa. Korjaustoimenpiteiden jälkeen autot täyttävät kaikki EU5-päästöstandardin vaatimukset. Autoihin tehtävät toimenpiteet eivät vaikuta auton polttoaineenkulutukseen, moottorin tehoon, CO2-päästöihin, ajokäyttäytymiseen tai akustiikkaan.

Vuoden 2016 lopussa VV-Auto osti Porschen maahantuontia ja jälleenmyyntiä harjoittavan Oy Autocarrera Ab:n koko osakekannan. Osakekauppana toteutetun yritysoston kauppahinta oli noin 27 miljoonaa euroa. Kaupan myötä VV-Auto laajentaa yhteistyötään Volkswagen AG:n kanssa. Porschen lisääminen valikoimaan kasvattaa myyntiä ja parantaa autokaupan kannattavuutta. Porschen hankinta tuo K-ryhmään yhden maailman arvostetuimmista autobrändeistä ja tarjonta laajenee uusiin malleihin sekä uusiin asiakasryhmiin. Porsche panostaa voimakkaasti myös hybridi- ja sähköautomallistoon.

Autokaupan kilpailuedut

 • Kansainväliset brändit ja vahva markkina-asema
 • Monipuoliset ja monikanavaiset palvelut, ammattitaitoinen henkilöstö
 • Vahva myynti- ja jälkimarkkinointiverkosto, tehokas logistiikka

Markkinat 2016

 • Vuonna 2016 Suomessa ensirekisteröitiin 118 991 henkilöautoa, 13 523 pakettiautoa ja 3 330 kuorma-autoa. Henkilöautomarkkinat kasvoivat edellisestä vuodesta 9,3 %, pakettiautomarkkinat 18,3 % ja kuorma-automarkkinat 23,0 %.
 • Volkswagen oli henkilöautojen rekisteröintitilastoissa eniten rekisteröity automerkki. VV-Auton maahantuomien autojen rekisteröinnit olivat yhteensä 24 685 autoa (ei sisällä matkailuautoja eikä Porschea). Porscheja rekisteröitiin 131 kappaletta. MAN-kuorma-autoja rekisteröitiin 139 kappaletta.

Markkinaosuudet

Autokauppa, Suomi

VV-Auton markkinaosuus 18,8 % (Volkswagen-, Audi ja SEAT-henkilöautot sekä Volkswagen-hyötyautot yhteensä, ei sisällä matkailuautoja).

 • Volkswagen-henkilöautot 11,2 %
 • Audi 5,2 %
 • SEAT 2,0 %
 • Porsche 0,1 %
 • Volkswagen-hyötyautot 22,8 %
 • MAN-kuorma-autot 4,2 %

 

Liikevaihto 2016

 Vertailukelpoinen liikevoitto 2016

Takaisin ylös