Keskon Pohjois-Suomen alueella päivittäistavaran myynti kasvoi liki 4 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.204 Keskon Pohjois-Suomen alueella vähittäismyynti oli tammi-maaliskuussa yhteensä 353,3 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 0,7 %.

Keskon Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa.

Päivittäistavarakaupan myynti kehittyi 3,9 % ja se oli 263,8 miljoonaa euroa. Rakentamisen, talotekniikan, vapaa-ajan ja autokaupan myynnit olivat yhteensä 89,5 miljoonaa euroa.

”Kaikissa maakunnissa kaikki päivittäistavarakaupan ketjut kehittivät myyntejään”, toteaa luvuista tyytyväisenä Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen. ”Asiakkaat ovat löytäneet K-Ruoka-sovelluksen ja sieltä henkilökohtaiset edut. Suoraan kassalla saatavat, viikoittain vaihtuvat OmaPlussa-edut ovat vahvassa kasvussa. Niiden taloudellinen merkitys Plussa-korttilaiselle on jo tuntuva.”

Kesko jatkaa systemaattisesti investointeja K-Lataus-verkoston kehittämiseksi

K-Lataus-verkoston laajenemisessa keskitytään suurteholatauspisteisiin kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla. Tällä hetkellä 175 000:aa kirjautunutta asiakasta palvelee ympäri Suomen 300 latausasemaa ja niillä yli 1 500 latauspistettä. Ilta- ja yöaikaan tapahtuvien latausten hintoja on laskettu klo 20.00 – 07.00 välisenä aikana. Tavoitteena on tarjota helppoa ja edullista latausta niille, joilla sitä mahdollisuutta ei ole kotipihassaan. www.k-lataus.fi

Pohjois-Pohjanmaa

K-ryhmän vähittäismyynti oli Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 183,7 miljoonaa euroa ja myynti oli viime vuoden tasolla. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 3,6 % ja oli 127,8 miljoonaa euroa. Rakentamisen, talotekniikan, vapaa-ajan ja autokaupan myynnit olivat 55,8 miljoonaa euroa.

”Maakunnassa parhaat kehitykset olivat K-Supermarket-ketjun kaupoilla, yli 11 %. Asiakkaat ovat löytäneet viime kesänä Oulunporttiin avatun K-Auton vaihtoautokeskuksen ja siellä kauppa on käynyt hyvin”, Jari Saarinen kertoo.

Pohjois-Pohjanmaalla on K-ruokakauppoja uudistusremonteissa ja Raahen Saloisten K-Market on jo avautunut uudistettuna. K-Market Pattijoen remontti valmistuu toukokuussa. Oulun K-Supermarket Välivainion uudistustyöt valmistuvat tänä keväänä ja Haukiputaan K-Supermarket Revontorin syksyllä. Oulun Kaakkurissa on meneillään mittavat laajennus- ja uudistustyöt ja avajaisia juhlitaan loppuvuodesta. Oulun Karjasilta-Höyhtyän alueelle rakennetaan uusi K-Market ja rakennustyöt on jo aloitettu. Tavoitteena on, että kauppa avataan kesällä 2025.

Oulussa K-Lataus on erittäin vahvasti edustettuna 12 ympäri kaupunkia sijaitsevan aseman voimalla. K-Lataus-asemia on K-Supermarkettien yhteydessä myös mm. Kalajoella, Nivalassa, Haapajärvellä, Limingassa, Kempeleessä ja Pudasjärvellä sekä Kuusamon ja Raahen K-Citymarkettien yhteydessä.

Lappi

Lapissa K-ryhmän vähittäismyynti oli yhteensä 120,4 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,9 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 100,4 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 4,3 %. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynti oli 20,1 miljoonaa euroa.

”Lapissa K-Supermarket-ketjun kauppojen myynti kehittyi myös parhaiten ollen 10,0 %”, Jari Saarinen kertoo.

Saariselän uuden K-Market Kuukkelin harjannostajaiset ovat to 25.4. ja kauppa avautuu loka-marraskuussa. Keminmaalla K-Citymarketin uudistustyöt on aloitettu ja ne valmistuvat marraskuussa. Keminmaan hankkeen investointi kalusteineen on 10 miljoonaa euroa. Kemijärvellä uuden K-Market Särkikankaan rakennustyöt on hyvässä vauhdissa ja kauppa aukeaa lokakuussa.

Lappi matkailijoineen on K-Lataukselle tärkeää aluetta. Uusimpana avauksena Kittilän K-Supermarket, jossa on neljä suurteholaturia. Kittilän Levin hiihtokeskuksessa palvelee sähköautoilijoita uudenlainen, siirreltävä latauskontti. K-Latauksen asemia on myös Äkäslompolossa Jounin Kaupalla, Karungin ja Posion K-Marketeilla, Sodankylän K-Supermarketilla, Kemijärven K-Supermarketilla sekä useita asemia Rovaniemellä. Suurteholatausta on myös Kemin ja Keminmaan K-Citymarketissa sekä Ylitornion K-Supermarketissa.

Kainuu

Kainuussa myynti oli yhteensä 26,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,7 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli plussalla 3,2 % ja myynti 22,2 miljoonaa euroa. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynnit olivat yhteensä 4,6 miljoonaa euroa.

”K-ruokakaupan ketjuista Kainuussa menestyivät K-Marketit, joiden myynnin kehitys oli yli 5 %.”

Kainuussa K-Latauksella on Kajaanissa K-Citymarketin latausasemalla kuusi latauspistettä. Latauspisteitä löytyy myös Vuokatista, Suomussalmelta ja Kuhmosta.

Keski-Pohjanmaa

Maakunnassa myynti yhteensä kasvoi 0,8 % ja oli 22,4 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 13,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 4,8 %. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 9,1 miljoonaa euroa.

”Päivittäistavarakaupan myynnin kehitys oli hyvä, liki 5 %. Kiitokset kuuluvat, kauppiaiden tekemälle hyvälle työlle ja oikeanlaisille liikeideoille”, Jari Saarinen sanoo.

Keski-Pohjanmaalla K-Latauksen latauspisteitä on K-Citymarket Kokkolassa, K-Supermarket Kokkolassa ja K-Rauta Kokkolassa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös