K-ryhmän myynti Lounais-Suomessa oli alkuvuonna 317,2 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2020 K-ryhmän myynti Lounais-Suomen alueella oli tammi-maaliskuussa yhteensä 317,2 miljoonaa euroa alv 0 % ja se kehittyi 6,3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 228,9 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 5,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti 67,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 11,5 %. Autokaupan toimialan myynti oli 21 miljoonaa euroa.

K-ryhmän Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

”Alueella K-ruokakaupoista parhaiten myyntiään kehittivät K-Citymarket- ja K-Market-ketjut. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan 11,5 %:n myynninkehitykseen voi myös olla hyvin tyytyväinen”, aluejohtaja Olli Setänen kertoo.

”Ruuan verkkokauppa on kovassa kasvussa ja koko Lounais-Suomen alueella tarjoaa yli 60 K-ruokakauppaa k-ruoka.fi:n kautta saatavia verkkopalveluja ja kauppojen määrä kasvaa viikoittain.”

Viime viikolla Turun keskustaan avautui todellinen herkkusuiden keidas Tavallista parempi ruokakauppa K-Supermarket Manhattan City. Ruskoon valmistuu toukokuussa K-Marketin laajennus. Oripäässä avattiin K-Market Orippää ja Kaarinan Kuusistoon on rakentumassa K-Marketin palvelut. Turussa Porsche Center muutti uusiin tiloihin Rieskalähteentielle.

Varsinais-Suomi

Maakunnassa K-ryhmän myynti oli yhteensä 226,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,7 %. Päivittäistavarakaupassa myynti oli 158 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 4,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 50,9 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 15,2 %.

Satakunta

Satakunnassa K-ryhmän myynti oli yhteensä 80,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 61,1 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 5,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 16,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,6 %.

Lisätietoja:
Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Olli Setänen, puh. 0500 536 421

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös