K-ryhmän myynti Itä-Suomen alueella oli viime vuonna 1 087,7 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 5.2.2020 K-ryhmän myynti oli vuonna 2019 Itä-Suomen alueella yhteensä 1 087,7 miljoonaa euroa alv 0 % ja se kehittyi 3,7 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 734,2 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 314,5 miljoonaa euroa. Autokaupan toimialan myynti oli 39 miljoonaa euroa.

Keskon Itä-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala ja Etelä-Savo.

”Kauppa kävi hyvin K-ryhmän kaupoissa. Kaupat ja niiden valikoimat ovat räätälöity oman alueensa asiakaskunnan mukaisiksi ja se on lisännyt myyntiä”, toteaa Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen.

Pohjois-Savo

Pohjois-Savossa K-ryhmän myynti oli viime vuonna yhteensä 406,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4,8 %. Päivittäistavarakaupassa myynti kävi 256,2 miljoonalla eurolla. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 136 miljoonaa euroa.

”K-Citymarketit ja urheilukaupat siivittivät myynnin maakunnassa hyvää kasvuun”, kommentoi Jari Kuosmanen. 

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalassa myynti oli viime vuonna 244,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 169,6 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 62,7 miljoonaa euroa.

”Pohjois-Karjalassa K-Citymarketit toimivat veturina hyvälle myynninkehitykselle”, kertoo Kuosmanen.

Etelä-Karjala

Etelä-Karjalassa K-ryhmän myynti oli yhteensä 226,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,6 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 158,4 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 55,5 miljoonaa euroa.

”Etelä-Karjalassa K-Citymarketien ja K-Marketien vahva myynninkehitys jatkui”, Kuosmanen sanoo.

Etelä-Savo

Etelä-Savossa K-ryhmän myynti vuonna 2019 oli yhteensä 210,2 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 150 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 60,2 miljoonaa euroa.

”Etelä-Savon K-Supermarket-ketjun kaupoissa myynti kävi viime vuonna hyvin”, Jari Kuosmanen kommentoi.

Lisätietoja:
Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen, puh. 050 368 7980

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös