Lasten Koo Games – ja Liike on lääke -tapahtumat liikuttavat perheitä Väinölänniemellä lauantaina 3.8.

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 29.7.2024 Yhdeksännen kerran Kuopion Väinölänniemellä järjestettävä Lasten Koo Games -tapahtuma saa kumppanikseen Liike on lääke -kiertueen. Maksuton tapahtuma on lauantaina 3.8.2024 klo 10-15.

Ensi lauantaina on luvassa koko perhettä liikuttavat tapahtumat Väinölänniemellä, kun Lasten Koo Games – ja Liike on lääke -tapahtumat pistävät lasten ja nuorten jalat liikkeelle, hyppimään, pomppimaan ja nauttimaan yhdessä olosta. Luvassa on keppihevos- ja temppurataa, turbokeihään heittoa sekä tutustumista eri urheilulajeihin hauskojen pelien ja tehtävien kautta. Tapahtumassa viihdyttää Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat K-ryhmä, paikalliset K-kauppiaat ja K-kauppiasliitto yhdessä Juniori-KuPSin ja Juniori-KalPan kanssa. Lasten Koo Games-tapahtuman tuottaa J & J Ohjelmat.

www.lastenkoogames.com

Facebook: lastenkoogames

Lähes 100 liikuntatapahtumaa tänä vuonna lapsille ja nuorille

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi tutkimusten mukaan*. K-ryhmä ja kauppiaat tarttuvat tähän haasteeseen yhdessä kumppaniensa Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, jääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa Liike on lääke -hankkeella. Tavoitteena on kannustaa lapset ja nuoret liikkeelle lajirajat ylittävällä yhteistyöllä. ​Samalla rakennetaan uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen niin, että kannustetaan kaikenlaiseen liikkumiseen. ​Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä.

K-kauppiailla on lasten ja nuorten liikkumisen tukeminen DNA:ssa, sillä monet kauppiaat ovat tukeneet paikallisia urheiluseuroja jo vuosia. Nyt kauppiaat tekevät yhteistyötä seurojen kanssa Liike on lääke -kiertueen tapahtumissa, joita järjestetään kesän aikana yli 10 paikkakunnalla ympäri Suomea. Lisäksi kauppiaat ovat olleet mukana järjestämässä toukokuussa Liike on lääke - ja Pirkka Street Basket -koululaistapahtumia, jotka saavat jatkoa elo–syyskuussa. Liike on lääke -hankkeen tavoitteena on järjestää tänä vuonna lapsille ja nuorille yhteensä lähes 100 ilmaistapahtumaa.

K-ryhmä on Suomen Koripalloliiton, Suomen Palloliiton ja Suomen Tennisliiton pääyhteistyökumppani. ​

*Liitu-tutkimus 2022 ja valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.​

Lisätietoja: ​

https://www.k-ryhma.fi/liikeonlaake​

K-ryhmän viestintä: viestinta@kesko.fi tai p. 010 53 50200 (arkisn klo 9–16)


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös