Lasten ja nuorten jalat liikkeelle Joensuussa – Liike on lääke-kiertue saapuu Joensuun torille tiistaina 11.6.

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 10.6.2024 Liike on lääke -kiertue saapuu Joensuun torille tiistaina 11.6. klo 14.00 – 18.00. Lasten ja nuorten liikuttamiseen tähtäävän kiertueen puitteissa järjestettävä koko perheen tapahtuma on maksuton. Tapahtuma ja kiertue ovat osa valtakunnallista Liike on lääke -hanketta, jonka tavoitteena on järjestää tänä vuonna lapsille ja nuorille lähes 100 liikuntatapahtumaa.

Liike on lääke -tapahtuma laittaa lasten ja nuorten jalat liikkeelle Joensuussa tiistaina 11.6. klo 14.00 – 18.00, paikkana on Joensuun tori. Maksuton tapahtuma innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Tapahtumassa voi kokeilla erilaisia urheilulajeja hauskojen pelien ja tehtävien kautta. Mukana on muun muassa pöytäjalkapalloa, lätkätutka ja minitennistä. Tapahtumassa on mukana pitkän uran tehnyt ammattijalkapalloilija ja maajoukkuepelaaja Katarina Naumanen.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat K-ryhmä, paikalliset K-kauppiaat ja K-kauppiasliitto yhdessä Jipon, Juniori Jokipoikien ja Karjalan Tenniksen kanssa. Tiistain tapahtumassa ovat mukana Intersport Joensuu keskusta, K-Citymarket Joensuu keskusta, K-Market Ankkuri, K-Market Kotiharju, K-Market Noljakka, K-Market Pohjanneito, K-Market Reijola ja K-Rauta Naumanen.

”Haluna olla edistämässä lasten ja nuorten liikunnallista elämäntapaa ja tarjota matalan kynnyksen, täysin ilmaisen, tavan tutustua urheilulajeihin Joensuussa.  Liike on lääke-tapahtuma on rento ja mukava tapa viettää aikaa yhdessä, torilla tavataan!”, toivottaa K-Citymarket Joensuun keskustan kauppias Tiina Karinkanta.

Lähes 100 liikuntatapahtumaa tänä vuonna lapsille ja nuorille

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi tutkimusten mukaan*. K-ryhmä ja kauppiaat tarttuvat tähän haasteeseen yhdessä kumppaniensa Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, jääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa Liike on lääke -hankkeella. Tavoitteena on kannustaa lapset ja nuoret liikkeelle lajirajat ylittävällä yhteistyöllä. ​Samalla rakennetaan uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen niin, että kannustetaan kaikenlaiseen liikkumiseen. ​Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä.

K-kauppiailla on lasten ja nuorten liikkumisen tukeminen DNA:ssa, sillä monet kauppiaat ovat tukeneet paikallisia urheiluseuroja jo vuosia. Nyt kauppiaat tekevät yhteistyötä seurojen kanssa Liike on lääke -kiertueen tapahtumissa, joita järjestetään kesän aikana yli 10 paikkakunnalla ympäri Suomea. Lisäksi kauppiaat ovat olleet mukana järjestämässä toukokuussa Liike on lääke - ja Pirkka Street Basket -koululaistapahtumia, jotka saavat jatkoa elo–syyskuussa. Liike on lääke -hankkeen tavoitteena on järjestää tänä vuonna lapsille ja nuorille yhteensä lähes 100 ilmaistapahtumaa.

K-ryhmä on Suomen Koripalloliiton, Suomen Palloliiton ja Suomen Tennisliiton pääyhteistyökumppani. ​

*Liitu-tutkimus 2022 ja valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.​

Lisätietoja: ​

https://www.k-ryhma.fi/liikeonlaake​

K-ryhmän viestintä: viestinta@kesko.fi tai p. 010 53 50200 (arkisn klo 9–16)


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös