Dow Jones: kestävän kehityksen kärkiyritykset listattu - Kesko mukana

Kesko on ainoana suomalaisena kaupan alan yrityksenä valittu mukaan arvostettuihin Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin DJSI World ja DJSI Europe.

”Vastuullisuusnäkökulma on sijoittajille tänä päivänä yhä tärkeämpi. Keskolle vastuullisuus on strateginen valinta ja jokapäiväistä työtä. Haluamme mahdollistaa asiakkaillemme kestävän elämäntavan – oli kyseessä sitten arjen ruokailu, liikkuminen tai asuminen. Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksejä on tuotettu 20 vuotta, joista 15 vuoden ajan Kesko on ollut mukana. Tämä on merkittävä tunnustus pitkäjänteisen vastuullisuustyömme laajuudesta ja tasosta”, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseissä ovat Suomesta tänä vuonna mukana Keskon lisäksi Nokian Renkaat, Valmet, Wärtsilä, UPM-Kymmene ja Neste. Kesko on ollut aiemmin mukana vuosina 2003–2014 sekä 2017 ja 2018.

Indeksejä varten tehdyssä arvioinnissa Kesko sai erityisen korkeat pisteet ympäristövastuustaan

Vuoden 2019 vastuullisuusarviossa Keskon kokonaispisteet nousivat edellisestä vuodesta. Kesko sai toimialansa parhaat kokonaispisteet ympäristövastuun osa-alueelta. Etenkin osioissa, joissa tarkasteltiin ilmastostrategiaa, toiminnan energiatehokkuutta, pakkausten ympäristövaikutuksia ja vesiriskien hallintaa, Kesko sai erinomaisen arvion. Taloudellisen vastuun osa-alueella Kesko sai toimialansa parhaat pisteet asiakkaiden yksityisyyden suojan hallinnasta. Keskon pisteet nousivat toimitusketjun sosiaalisen vastuun hallinnassa ja ihmisoikeuskysymyksissä sekä henkilöstön koulutusta ja osaamisen kehittämissuunnitelmia koskevissa osioissa.

"Menestykseemme vaikutti erityisesti se, että olemme tehneet jo yli 20 vuotta pitkäjänteistä työtä energiatehokkuuden parantamiseksi ja päästöjen vähentämiseksi sekä hankinnan sosiaalisen vastuullisuuden edistämiseksi. Olemme erityisen iloisia siitä, että tänä vuonna saimme kiitosta asiakkaiden yksityisyyden suojan hallinnasta ja henkilöstön osaamisen kehittämissuunnitelmistamme", sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Dow Jonesiin pääsee kunkin toimialan maailman parhaimmisto

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksit perustettiin 20 vuotta sitten vuonna 1999 auttamaan sijoittajia ja analyytikkoja arvioimaan yritysten toiminnan vastuullisuutta. Yritykset valitaan DJSI-indekseihin vastuulliseen sijoittamiseen keskittyvän RobecoSAMin tekemän riippumattoman vastuullisuusarvioinnin perusteella. 

Arviointiin kutsutaan esikarsinnan perusteella vuosittain noin 4 500 pörssiyritystä, ja indeksiin valitaan kunkin toimialan 10 %:n parhaimmisto. Arvioinnissa analysoidaan yrityksen toimintaa taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun osa-alueilla. 

Kesko on mukana useissa merkittävissä kestävän kehityksen indekseissä

Kesko on listattu useisiin merkittäviin kestävän kehityksen indekseihin, kuten FTSE4Good-indeksiin, CDP:n Climate A– -listalle ja STOXX Global ESG Leaders -indeksiin. Kesko on Maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla sijalla 88 ja samalla maailman vastuullisin kaupan alan yritys. 

K-ryhmän vastuullisuustyön keskiössä ilmastonmuutoksen torjunta ja vastuullinen hankinta

Kesko osallistuu ilmastonmuutoksen torjuntaan lisäämällä uusiutuvan energian hankintaa ja omaa tuotantoa sekä lisäämällä energiatehokkuutta. Kesko on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä asettanut Science Based Targets -aloitteen hyväksymät kahden asteen päästötavoitteet toiminnalleen ja toimitusketjulleen.

K-ryhmän kaikki toimialat tarjoavat asiakkaille ratkaisuja ilmastovaikutusten pienentämiseksi. Yksi uusimmista asiakkaille tarjottavista palveluista on loppuvuodesta K-Ostokset-palveluun tuleva mittari, joka kertoo ruokaostosten hiilijalanjäljen ja auttaa asiakkaita tekemään kestävämpiä valintoja. K-ryhmä rakentaa myös koko Suomen kattavaa sähköautojen latausverkostoa, johon kuuluu vuoden 2019 loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 myymälämme yhteydessä.

Ihmisoikeusarvioinnin ja ihmisoikeussitoumuksen tehnyt Kesko edistää ihmisoikeuksien toteutumista kaikessa toiminnassaan. Riskimaiden tavarantoimittajien arvioinnissa käytetään kansainvälisiä sosiaalisen vastuun auditointi- ja sertifiointijärjestelmiä, ensisijaisesti amfori BSCI -auditointia. Heinäkuussa 2019 K-ryhmä avasi kesäpäiväkodin Kiinassa toimivan valaisintehtaan yhteyteen yhdessä kansainvälisen lasten oikeuksia ajavan CCR CSR -järjestön kanssa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös