K-ryhmän vähittäismyynti oli Pohjois-Suomen alueella tammi-syyskuussa yhteensä 998 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 24.10.2019 K-ryhmän vähittäismyynti Pohjois-Suomen alueella oli tammi-syyskuussa 998 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 0,7 %. Päivittäistavarakaupassa myynti oli 687,1 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 0,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 311 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 0,3 %.

Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Kainuu. Kesko ja alueen 265 K-kauppaa työllistävät Pohjois-Suomen alueella yhteensä noin 3900 henkilöä.

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaalla K-ryhmän kokonaismyynti oli 516,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,2 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 319,1 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 3,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 197,4 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 0,3 %.

Oulussa Hiukkavaaraan avattiin kesällä uusi K-Market ja Kuusamon K-Marketiin tehtiin laajennus. Keskon logistiikan terminaalissa Kempeleessä saadaan laajennusosa käyttöön marraskuussa ja K-Citymarket Ruskon kiinteistöön on valmistumassa lähes 3000 m2 laajennus ja kokonaisuudistus, jonka valmistumista juhlitaan marraskuun loppupuolella.

Keski-Pohjanmaa

Maakunnassa kokonaismyynti oli 65,2 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 37,9 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 27,3 miljoonalla eurolla.

Lappi

Lapissa myynti yhteensä oli 331,3 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 266,1 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli 65,2 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 1,4 %.

Inariin on rakenteilla uusi K-Market, joka avataan keväällä 2020.

Kainuu

Kainuussa K-ryhmän kokonaismyynti oli 85 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,7 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 64 miljoonaa ja se oli plussalla 2,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 21 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,9 %.

K-Supermarket Kuhmo avattiin uudistettuna alkukesästä.

Keskon logistiikan terminaali laajenee tavaravirtojen kasvamisen myötä

Keskon logistiikan terminaali Kempeleessä valmistui vuonna 2013 ja tänä vuonna sinne on tehty liki 2000 m2 laajennus, joka otetaan käyttöön marraskuussa. Tavaravirrat Pohjois-Pohjanmaan, Koillismaan ja Lapin alueella ovat kasvaneet 25 % ja nykyiset tilat ovat käyneet ahtaiksi. ”Uusi lisätila mahdollistaa jouhevan logistiikan ja siinä on myös mahdollisuuksia vielä kasvattaa tavaravirtoja”, terminaalin aluepäällikkö Kaarlo Hyvönen kertoo. Uusia lastaussiltoja on laajennuksessa saatu 10 kpl entisten 29 sillan lisäksi ja näin saapuvien runkokuormien purut ja lähtevien jakelukuormien lastaukset sujuvat mahdollisimman vähällä jonottamisella. Terminaalissa työskentelee yhteensä noin 75 henkilöä.

K-Lataus-verkosto laajenee

K-ryhmällä on latausasemia jo yli 65 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Valtakunnallisen latausverkoston rakentaminen jatkuu edelleen, ja tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkostossa on jo lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. www.k-lataus.fi

Pohjois-Suomen alueella on kuusi K-Lataus-asemaa, kaksi Oulussa, kaksi Rovaniemellä, yksi Kajaanissa ja yksi Kemissä.

Lisätietoja: Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen, puh. 0500 677 878

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös