Kaakaolinjaus

Kaikki K-ryhmän Pirkka, K-Menu ja Menu -tuotesarjojen kaakaot ja -suklaat ovat 100-prosenttisesti kestävää alkuperää vuoden 2020 loppuun mennessä.

Suklaan tärkein raaka-aine on kaakao, jota viljellään maailman köyhimmillä seuduilla. Lähes 70 % maailman kaakaosta tuotetaan Länsi-Afrikassa, pääsääntöisesti pienillä perheviljelmillä. Suurin osa kaakaosta kulutetaan länsimaissa, erityisesti suklaan valmistuksessa. Kaakao kuuluu raaka-aineisiin, joiden tuotannossa on korkea ihmisoikeus- ja ympäristörikkomusten riski.

Kaakaolinjauksen tavoitteet

Keskon omien tuotemerkkien kaakaojuomissa, suklaamakeistuotteissa ja suklaaleivontatuotteissa käytetty kaakao on 100-prosenttisesti kestävää alkuperää vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lähtötilanne 5/2019:
Vuonna 2018 myytyjen Pirkka- ja K-Menu-kaakaojuomien, -suklaamakeistuotteiden ja -suklaaleivontatuotteiden sisältämä kaakao oli 81-prosenttisesti kestävää alkuperää (UTZ tai Reilu kauppa -sertifioitua). Kespron Menu Reilun kaupan kaakaojuomajauhe oli 100-prosenttisesti kestävää alkuperää.

Muiden kaakaota sisältävien omien tuotemerkkien osalta kaakao on 100-prosenttisesti kestävää alkuperää vuoden 2025 loppuun mennessä.

Hyväksytyt sertifioinnit

Kaakaon sertifioinneiksi K-ryhmä hyväksyy Reilu kauppa ja UTZ-sertifioinnin sekä vastuullisen ja jäljitettävän kaakaon uuden ISO 34101 -standardin.

Kaakaolinjaus on julkaistu 23.5.2019.

 

Kaakaolinjauksen tavoitteiden edistyminen 2019

Vuonna 2019 myydyistä Pirkka- ja K-Menu-kaakaojuomista, -suklaamakeistuotteista ja -suklaaleivontatuotteista 78 % sisälsi kestävää kaakaota. Kestävää kaakaota sisältävistä tuotteista UTZ -sertifioituja oli 80 % ja Reilu kauppa -sertifioituja 20 %. Kespron Menu Reilun kaupan kaakaojuomajauhe oli 100 % kestävää alkuperää.

Takaisin ylös