Pirkka-tuotteiden ravintosisällön uudistaminen

Yksi K-ryhmän terveellisyystiekartan tavoitteista on vähentää suomalaisten lisätyn suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan saantia.

Osana K-terveellisyystiekarttaa on käynnistetty työ noin 150 Pirkka- ja K-Menu-tuotteen ravintosisällön uudistamiseksi eli reformuloimiseksi. Tuotteet uudistetaan vuoden 2025 loppuun mennessä siten, että niiden sisältämän suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan määrää vähennetään.

Ravintosisältöä uudistetaan etenkin arjen perustuotteissa, jolloin asiakkaiden suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan saanti vähenee lähes huomaamatta. Halutessaan K-ruokakauppojen asiakkaat pystyvät vertaamaan ostoksiaan kansallisiin ravitsemussuosituksiin suolan ja sokerin osalta K-Ruoka-sovelluksessa.

Yhdestä asiasta tuotteiden uudistamisessa ei tingitä: niiden tulee maistua herkullisilta.

Numeeriset tavoitteet

Kesko on asettanut tavoitteekseen, että vuoden 2025 loppuun mennessä tuotteiden ravintosisältöjä uudistamalla on vähennetty 50 000 kg lisättyä suolaa, 200 000 kg lisättyä sokeria ja 50 000 kg tyydyttynyttä rasvaa vuoden 2021 lähtötasosta.

Tavoitteiden eteneminen

Tavoite 2024
Suolan määrän vähentäminen omien merkkien tuotteissa 15 353 kg
Sokerin määrän vähentäminen omien merkkien tuotteissa 97 171 kg
Tyydyttyneiden rasvojen määrän vähentäminen omien merkkien tuotteissa 32 347 kg

Yhteensä 89 omien merkkien tuotteen ravintosisältöjä on uudistettu 2024 vuoden loppuun mennessä vuoden 2021 lähtötasosta. Ravintosisältöjä uudistamalla on saavutettu yhteensä 15 353 kg vähennys suolan, 97 171 kg vähennys sokerin ja 32 347 kg vähennys tyydyttyneen rasvan määrästä vuoden 2021 lähtötasoon verrattuna. Nämä vastaavat 31 % suolan, 49 % sokerin ja 65 % tyydyttyneen rasvan vähentämisen tavoitteesta vuoden 2025 loppuun mennessä.

Takaisin ylös