Miljoonat pientuottajat saavat ansionsa kahvin ja teen viljelystä. Kahvi ja tee vaikuttavat merkittävästi tuotantomaidensa talouteen ja työllisyyteen.
Kahvi ja tee kuuluvat raaka-aineisiin, joihin liittyy useita kestävän kehityksen haasteita, kuten vesien saastuminen, luonnon monimuotoisuuden väheneminen, maaperän eroosio, maatalouskemikaalien käyttö, metsien hävittäminen ja ihmisoikeusloukkaukset.
Kaikki K-ryhmän Pirkka, Pirkka Parhaat, K-Menu ja Menu -tuotesarjojen kahvit ja teet ovat kestävämpää alkuperää eli niiden alkutuotannon vastuullisuus on sertifioitu.
Kahvin ja teen sosiaalisen vastuun sertifioinneiksi K-ryhmä hyväksyy:
• Reilu kauppa -sertifioinnin
• Rainforest Alliance/UTZ -sertifioinnin
Kahvi- ja teelinjaus on julkaistu 13.6.2022.
Vuonna 2023 myydystä Pirkka-, Pirkka Parhaat- ja K-Menu- tuotesarjojen kahvista 100 % oli kestävämpää alkuperää, josta Rainforest Alliance -sertifioitua oli 99 % ja Reilu kauppa -sertifioitua 1 %. Pirkka-, Pirkka Parhaat- ja K-Menu-tuotesarjojen teestä 99 % oli kestävämpää alkuperää, josta Rainforest Alliance -sertifioitua oli 94 % ja Reilu kauppa -sertifioitua 6 %.
Vuonna 2023 myydystä Kespron Menu-kahvista ja -teestä 100 % oli kestävämpää alkuperää, josta Rainforest Alliance -sertifioitua oli 100 %.
2023 | 2022 | 2021 | 2020 | |
Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -kahvit kestävämpää alkuperää, % | 100 | 100 | 100 | 100 |
Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -teet kestävämpää alkuperää, % | 99 | 99 | 83 | 64 |
Menu-kahvit kestävämpää alkuperää, % | 100 | 100 | 100 | 100 |
Menu-teet kestävämpää alkuperää, % | 100 | 100 | 100 | 100 |