Pitkällä aikavälillä Keskon tavoitteena on jakaa tasaisesti kasvavaa osinkoa noin 60-100 % vertailukelpoisesta osakekohtaisesta tuloksesta ottaen huomioon yhtiön taloudellinen tilanne ja strategia.
Osinkopolitiikka tuli voimaan vuoden 2018 osingosta alkaen (6.2.2019).
Keskon varsinainen yhtiökokous 26.3.2024 päätti, että vuodelta 2023 vahvistetun taseen perusteella osinkoa jaetaan osingonjakohetkellä yhtiön ulkopuolisessa omistuksessa oleville osakkeille 1,02 euroa osaketta kohden. Muu osa voitonjakokelpoisista varoista jätetään omaan pääomaan. Osinko maksetaan neljässä erässä seuraavasti:
Hallitus valtuuttettiin tarvittaessa päättämään osingon toiselle, kolmannelle ja/tai neljännelle maksuerälle uudet osingonmaksun täsmäytyspäivät ja maksupäivät, mikäli Suomen arvo-osuusjärjestelmän säädökset tai säännöt muuttuvat tai muutoin sitä edellyttävät.
Keskon varsinainen yhtiökokous 30.3.2023 päätti, että vuodelta 2022 vahvistetun taseen perusteella osinkoa jaetaan osingonjakohetkellä yhtiön ulkopuolisessa omistuksessa oleville osakkeille 1,08 euroa osaketta kohden. Osinko maksetaan neljässä yhtä suuressa erässä 0,27 euroa osakkeelta.
Hallitus valtuutettiin tarvittaessa päättämään osingon toiselle, kolmannelle ja/tai neljännelle maksuerälle uudet osingonmaksun täsmäytyspäivät ja maksupäivät, mikäli Suomen arvo-osuusjärjestelmän säädökset tai säännöt muuttuvat tai muutoin sitä edellyttävät. Muu osa voitonjakokelpoisista varoista jätetään omaan pääomaan.
Kesko Oyj:n yhtiökokous 7.4.2022 päätti, että vuodelta 2021 vahvistetun taseen perusteella osinkoa jaetaan osingonjakohetkellä yhtiön ulkopuolisessa omistuksessa oleville osakkeille 1,06 euroa osaketta kohden. Muu osa voitonjakokelpoisista varoista jätetään omaan pääomaan. Osinko maksettiin neljässä erässä seuraavasti:
Ulkomaiset osingonsaajat
Suomi on muuttanut hallintarekisteröidyille osakkeille maksettavien osinkojen lähdeverotusta 1.1.2021 alkaen sovellettavilla lakimuutoksilla.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hallintarekisteröidyille osakkeille maksetuista osinkotuloista pidätetään lähtökohtaisesti 35 prosentin lähdevero silloin, kun osingonsaaja on muualla kuin Suomessa yleisesti verovelvollinen. Matalampaa lähdeveroprosenttia saatetaan kuitenkin soveltaa silloin, kun säilyttäjä on rekisteröitynyt Verohallinnon julkiseen säilyttäjärekisteriin ja on ilmoittanut matalamman pidätysprosentin soveltamisesta perustuen vaatimusten mukaisesti keräämiinsä tietoihin.
Osingonsaaja voi hakea Verohallinnolta lähdeveron palautusta siltä osin kuin peritty vero ylittää sovellettavan veroprosentin (esim. soveltuvan verosopimuksen mukaisen veroprosentin). Palautusta on mahdollista hakea osinkotulon maksuvuoden jälkeen. Tämän voi tehdä täyttämällä hakemuksen lähdeveron palauttamisesta joko paperisena (lomake yrityksille täällä ja luonnollisille henkilöille täällä) tai sähköisesti.
Voit myös saada palautuksen rekisteröityneeltä säilyttäjältäsi mahdollisesti jo osingon maksuvuoden aikana. Lisätietojen osalta otathan yhteyttä säilyttäjääsi.
Lisätietoa lähdeveron palautuksen hakemisesta saa Verohallinnolta, joko:
- sähköpostilla whtreclaims@vero.fi (vain yrityksille); tai
- Verohallinnon yleisestä palvelunumerosta ja chatista (luonnollisille henkilöille sekä yrityksille)
Huomioithan, että Kesko ei käsittele lähdeveron palautushakemuksia eikä vastaa lähdeveroja koskeviin kysymyksiin.
Suomessa yleisesti verovelliset osingonsaajat
Suomessa yleisesti verovelvollisen hallintarekisteröidylle osakkeelle maksetusta osingosta voi joutua toimittamaan vuodesta 2020 alkaen 50 prosentin ennakonpidätyksen. Ylimääräinen ennakonpidätys hyvitetään normaalissa verotuksessa, jossa osakkeenomistaja ilmoittaa osinkotulonsa Suomen Verohallinnolle.