Suomalaiset pyytävät ja antavat useammin muutto- kuin remonttiapua

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 31.7.2024 Lähes puolet Näin Suomi remontoi -kyselyn vastaajista epäilee omaa remontointiosaamistaan, vaikka remontointiin on tarjolla runsaasti apua ja neuvoja. Itse remontoimalla voi säästää ja nähdä käsiensä työn jäljen. Poikkeus tähän ovat tietysti työt, jotka vaativat erikoisosaamista tai ammattipätevyyden.

Enemmistö suomalaisista (59 %) on pyytänyt muuttoapua sukulaisiltaan tai ystäviltään. Remonttiavuksi ystäviään tai sukulaisiaan taas on pyytänyt 43 % suomalaisista.
Tämä selviää K-Raudan Näin Suomi remontoi -kyselystä*, joka toteutettiin alkuvuodesta 2024.

Muuttoapuna ystävilleen tapaa olla 56 % vastaajista. Miehistä muuttoapuna kertoo olleensa 57 % ja naisista 54 % vastaajista. Eniten muuttoapua tuttavilleen ovat tarjonneet 23–34-vuotiaat (61%).
Myös muissa ikäryhmissä yli puolet auttaa tuttaviaan muutoissa vanhinta ikäryhmää (65+) lukuun ottamatta. Heistä ainoastaan 47 %:lla on tapana auttaa ystäviään muutoissa.

Remontoinnissa ystäviään tapaa auttaa 38 % vastaajista. Miehistä 42 % ja naisista 34 %. Ikäryhmistä ahkerimmin remonttiapuaan antavat 25–34-vuotiaat (42 %) ja vähiten 65+-ikäiset (33 %).

Talkoisiin, jotka liittyvät asuntojen tai mökkien kunnostamiseen kertoo osallistuneensa 44 %:a kyselyn vastaajista. Vastaajista 40 % kertoo, että osallistuu tällaisiin talkoisiin mielellään.

Remontointiin löytyy runsaasti apua ja neuvoja

K-Raudan asiantuntija, tuoteryhmäjohtaja Mikko Tiesalo uskoo muuttoavun olevan remontointiapua yleisempää, koska muuttolaatikoiden pakkaaminen ja kantaminen eivät vaadi erityistä osaamista. Suomalaiset myös muuttavat usein**, joten mahdollisuuksia avunantamiseen tarjoutuu usein.

Näin Suomi remontoi -kyselyn vastaajista 48 % kertookin kokevansa, että heiltä puuttuu remontoinnissa tarvittavaa osaamista.

Tiesalo haluaa kuitenkin rohkaista suomalaisia tarttumaan erilaisiin remonttitöihin. Itse remontoimalla voi säästää ja nähdä omien käsien aikaansaannokset, minkä useimmat kokevat palkitsevaksi. Poikkeus tähän ovat tietysti työt, jotka vaativat erikoisosaamista tai ammattipätevyyden kuten sähkö- tai putkityöt.

”Erilaisiin remonttitöihin on tarjolla runsaasti apua ja neuvoja. Molempia saa mm. K-Rauta-kaupoista, joissa on osaavaa henkilökuntaa ja alan ammattilaisia vastaamassa asiakkaiden kysymyksiin. K-Raudan verkkosivuilta taas löytyy runsaasti remontointiin liittyviä artikkeleita sekä Remonttineuvonnan lomake, jolla voi jättää oman kysymyksensä asiantuntijoiden vastattavaksi. K-Raudoista voi myös ostaa esimerkiksi uuden sähkökiukaan valmiiksi asennettuna”, Tiesalo vinkkaa.

Näin Suomi remontoi -kyselyn perusteella vaikuttaa siltä, että suomalaiset ovat hyvin selvillä siitä, mistä hakea apua remonttitöihin. Vastaajista ainoastaan 17 % kertoo, ettei tiedä mistä saisi tietoa remontoinnista tai siihen liittyvistä asioista.

*Lähde: Kyselytutkimus K-Kylä-asiakasyhteisössä helmi–maaliskuussa 2024. Kyselyyn vastasi 1044 ihmistä. Aineisto on painotettu vastaamaan 25+-ikäistä suomalaisväestöä iän ja sukupuolen mukaan.

**Lähde: Tilastokeskus - Miljoona muuttoa vuodessa (stat.fi)

Lue lisää
K-Raudan remonttineuvonta
K-Raudan inspiraatio ja ohjeet

Lisätietoja:
K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi   


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös