Sneha Iyer Gundarathi huolehtii integraatio- ja pilvipalvelujen toiminnasta ja innostuu laajasta työnkuvastaan

Sneha Iyer Gundarathi, 34, on hyvä esimerkki konsulttimaailmasta Keskolle siirtyneestä teknologiaosaajasta. Vaikka täyspäiväisenä K:laisena hän on ollut vasta vuoden verran, hän on tehnyt konsulttina töitä Keskon projekteissa jo seitsemän vuoden ajan.

”Olen aloittanut urani Intiassa ja sieltä siirryn Puolaan. Tein konsulttina paljon projekteja Keskon kanssa, joten kun sain soiton entiseltä esihenkilöltäni, että haluaisinko tulla tänne töihin, oli helppo vastata kyllä. Tiesin jo paljon, miten täällä toimitaan ja pääsin mielenkiitoisiin projekteihin heti mukaan”, muistelee Sneha uraansa.

Sneha kuvaa konsultin tehtäviä melko hierarkkisiksi: ennen varsinaista työtä käydään läpi erilaisia prosesseja ja tiukat aikavaateet sekä päällekkäiset projektit saattoivat viivästyä ja vaativat paljon organisointia. Keskolla in-house tehtävissä asiat hoituvat nopeammin ja kasvokkaisissa tapaamisissa asiat etenevät sujuvammin.

”Kesko on panostanut omaan in-house-teknologiaosaamiseen yhä enemmän ja meillä on monipuolista osaamista jo talon sisällä. Voisin suositella Keskoa työpaikaksi IT:n monitaitureille, joilla on kyky sopeutua dynaamiseen työympäristöön ja johtaa itseään”, pohtii Sneha.

Itseään Sneha kuvaa hyväksi ongelmanratkaisijaksi.

”Useimmat keskittyvät projektista keskustellessaan yleiseen tasoon, mutta itse keskityn yksityiskohtiin, koska juuri yksityiskohdat saavat asiat toimimaan. Jos ohitat pieniä asioita, ne voivat aiheuttaa suuria ongelmia myöhemmin integraatiossa tai kehitysprosessissa. Joten mielestäni minulla on sellainen tekninen mieli, joka keskittyy yksityiskohtiin”, tiivistää Sneha omia vahvuuksiaan.

Laajat mahdollisuudet oman työn muokkaamisen

Tällä hetkellä Sneha työskentelee senior cloud specialistina infrastructur tiimissä. Muutos konsultista täyspäiväiseksi K:laiseksi on sujunut helposti, koska vastassa on ollut monia tuttuja kasvoja ja Sneha sai jatkaa töitä melkein siitä, mihin oli konsulttina jäänytkin. Sneha kuvaa työtänsä joustavaksi ja hän saa hyvin vapaasti myös tehdä erilaisia tehtäviä ydinosaamisensa ympäriltä.

”Olen päässyt mukaan palvelujen arkkitehtuuriin ja designin suunnitteluun sekä koodin arviointiin ja eri toimintaperiaatteiden suunnitteluun. Roolini on siis aika laaja, mutta juuri siitä pidänkin työssäni”, kertoo Sneha.

Sneha työskentelee pääosin integraatioiden parissa, jossa kehitetään API-rajapintoja ja pilvipalvelujen integraatioita. Esimerkiksi Sneha on ollut mukana EAI-integraation kehityksessä, jolla varmistaa, että integraatiot toimivat esimerkiksi huoltokatkosten tai palvelimen kaatumisen aikana. Töissä hän hyödyntää paljon DevOpsin, Azuren, Data Power -SAP-teknologioita. Projekteissa on mukana monenlaisia IT-ammattilaisia, koska turvallisuusprotokollat ja korkealaatuiset hallintostandardit vaativat erilaista osaamista.

IT-töitä ei tarvitse tehdä yksin

Haasteet ja merkitykselliset työtehtävät yhdistettynä mukavaan tiimin ovat Snehan mukaan parasta hänen työssään. Hän kiittääkin kollegoitaan sekä Keskoa – työntekijöistä pidetään aidosti huolta ja kollegoiden kanssa voi viettää myös vapaa-aikaa.

”Meillä on välillä hyvinkin vaativia projekteja, mutta jaksamme silti heittää vitsiä ja työ ei tunnu hyvän työyhteisön takia liian stressaavalta. Meillä on hyvää yhteistyötä tiimimme kesken ja tiedämme, että menestys ei tule yksin”, kehuu Sneha työkavereitaan.

 

K-ryhmä on yksi Suomen suurimmista työnantajista ja 45 000 osaajan yhteisö. K:lla on keskeinen rooli yhteiskunnassamme ja K:laisten kädenjälki näkyy päivittäin ihmisten arjessa: miten syömme, liikumme ja asumme nyt ja tulevaisuudessa. Töissä K:ssa tulee vastaan ihan omanlaisia mahdollisuuksia, joista rakentuu ihan omanlaisia kokonaisuuksia, urapolkuja ja osaamista, yhdessä alan parhaiden ammattilaisten kanssa, alan huipulle asti. Kun jokainen loistaa työssään, vaikutuksemme säteilee isosti.

Tässä sarjassa kerromme työstä K:ssa, K:laisten osaajien itsensä sanoittamana. 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös