K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 2.12.2024 Lempäälän K-Supermarket Kuljun Kartanon kauppiaina aloittavat 1.2.2025 Erika Alander ja Erkki Pesonen.
Tempauksen takana on hiljattain perustettu ravintola-alan työryhmä, jonka tavoitteena on edistää suomalaista ravintola- ja ruokakulttuuria laajan yhteistyön ja konkreettisten toimien kautta. Mukana Eduskuntatalolla on useita alan tunnettuja vaikuttajia.
Tapahtuman takana on K-ryhmään kuuluvan foodservice-tukkuri Kespron syksyllä 2024 perustama Intohimotyöryhmä, johon lukeutuu ravintola-alan vaikuttavimpia tekijöitä ympäri Suomen. Mukana ryhmässä ovat muun muassa ravintoloitsijat Teemu Laurell ja Laura Styyra sekä sommelier Samuil Angelov, jotka ovat paikalla myös Eduskuntatalon portailla järjestettävässä tapahtumassa. Paikalle on tulossa joukko kansanedustajia ja kuntapäättäjiä eri puolueista.
“Intohimotyöryhmä on ravintola-alan äänitorvi, joka pyrkii ratkomaan alan jaettuja haasteita yhteistyön ja konkreettisten toimenpiteiden avulla”, kertoo Ravintola Kuurnan ravintoloitsija Laura Styyra. “Ensimmäinen askel muutokseen ja konkreettiseen toimintaan on saada päättäjät ja alan toimijat käymään vuoropuhelua hyvässä hengessä saman pöydän ääressä. Suomalaisella ruoka- ja ravintolakulttuurilla on kaikki edellytykset kuulua maailman kärkeen, mutta tällä hetkellä alan arvostus laahaa vielä perässä.”
Eduskuntatalon edessä järjestettävä tapahtuma on osa Kespron laajempaa kampanjointia ravintola-alan menestyksen puolesta. Valtakunnallisena tukkurina Kesprolla on koko Suomen kattava näkymä ravintola-alan nykytilaan ja mahdollisuus toimia sen eri toimijoiden koollekutsujana.
“Ravintola-ala on yksi Suomen kilpailukyvyn, kulttuurin ja yhteisöllisyyden kulmakivistä”, kommentoi Kesprosta Intohimo-työryhmää koordinoiva Anssi Nurminen. “Viimeiset vuodet ovat olleet alalla vaikeat, mistä jatkuva konkurssiuutisointikin kertoo, mutta samaan aikaan on nähtävissä rohkaisevia signaaleja ja valtavasti kansainvälisesti kunnianhimoista tekemistä. Intohimotyöryhmä on Kespron aloite koota yhteen ravintola-alan ammattilaiset ja vaikuttajat kehittämään alaa ja Suomen ruokakulttuuria.”
Intohimotyöryhmän yhdessä kokoama Ravintola-alan Muutoksen menu julkaistaan tapahtumapäivänä 2.12. koko Suomen nähtäville. Muutoksen menu kokoaa yhteen alan terveiset niin päättäjille kuin suurelle yleisölle: se avaa miten ja minkälaisia esteitä täytyy purkaa, jotta suomalainen ravintola-ala voi nousta maamme kilpailuvaltiksi. Lisäksi ravintola-alan ammattilaisilta ympäri Suomen kerätyt terveiset julkaistaan kampanjasivustolla kaikkien luettavaksi. Intohimotyöryhmän on tarkoitus jatkaa toimintaansa seuraavien vuosien ajan.
Tietoa Intohimotyöryhmästä ja kampanjasta löytyy osoitteesta: www.kespro.com/intohimonyt