K-ryhmä on jälleen mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä, joka tuo joulun ilon 18 000 vähävaraiselle perheelle. Jo 28. kerran järjestettävän keräyksen tuotoilla hankitaan ruokalahjakortteja, joilla perheet voivat ostaa ruokaa joulupöytään.
Kiertotalouden edistäminen ja asiakkaiden hyvinvointia edistävien valintojen helpottaminen kuuluvat K-ryhmän vastuullisuustyön keskeisiin painopisteisiin.
’’Olemme sitoutuneet kunnianhimoiseen ja tavoitteelliseen vastuullisuustyöhön. Kiertotalouden edistäminen ja asiakkaiden hyvinvointia edistävien valintojen helpottaminen ovat korkealla prioriteetilla. Saamamme tunnustukset ovat seurausta strategian erinomaisesta toteutuksesta päivittäistavarakaupan liiketoiminnoissa’’, kertoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.
K-ryhmä sitoutunut ruokahävikin vähentämiseen ja kierrätysasteen nostamiseen
Osana elintarvikealan materiaalitehokkuussitoumusta K-ryhmä on asettanut tavoitteekseen puolittaa ruokahävikin vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 lähtötasosta. Vuoden 2023 loppuun mennessä suhteellinen ruokahävikki K-ruokakaupoissa oli vähentynyt 20 %. Lisäksi tavoitteena on nostaa oman toiminnan ja K-ruokakauppojen jätteiden kierrätysastetta 4 % vuoden 2026 loppuun mennessä vuoden 2019 lähtötasosta, jolloin kierrätysaste oli 74 %. Vuoden 2023 lopussa K-ruokakauppojen kierrätysaste oli 79 %.
K-terveellisyystiekartta viitoittaa tietä kohti hyvinvointia edistäviä ruokavalintoja
K-ryhmän tammikuussa 2023 julkaistun K-terveellisyystiekartan tavoitteena on tehdä hyvinvointia edistävät ruokavalinnat asiakkaille mahdollisimman helpoiksi kolmen selkeän ja mitattavan tavoitteen kautta. Tavoitteena on haastaa suomalaiset syömään vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä, vähentää lisätyn suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan saantia suomalaisten ruokavaliossa reformuloimalla Pirkka- ja Pirkka Parhaat -tuotteita sekä lisätä Sydänmerkittyjen tuotteiden ja reseptien määrää. Vuoden 2023 loppuun mennessä Sydänmerkki oli lisätty 85:een omien merkkien tuotteeseen.
Sitoumus2050 -alusta tärkeä osa Suomen kestävän kehityksen työtä
Vapaaehtoiset kestävyyssitoumukset on tehty valtion Sitoumus2050-palveluun. Ne ovat kestävän kehityksen toimikunnan ja sen yhteistyökumppanien keino kutsua kaikki mukaan edistämään kestävää kehitystä. Sitoumus2050-palvelu kokoaa yhteen laajan joukon kestävän kehityksen eri ulottuvuuksia edistäviä sitoumuksia ja ministeriöiden ja toimialojen välisiä green deal -sopimuksia.
Vuoden 2023 vaikuttavimmat sitoumukset ja green deal -sopimukset palkittiin Suomen kestävän kehityksen toimikunnan ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan järjestämässä Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -seminaarissa 12.6. Palkinnot luovutti ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.
K-ryhmän lisäksi tunnustuksen saivat Jyväskylän kaupunki, Tampere-talo Oy, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Helsingin kaupunki ja Skanska. Palkittavat edistävät toiminnallaan muutosta kohti sosiaalista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä.
Kaikkiin sitoumuksiin ja green dealeihin voi tutustua Sitoumus2050-palvelussa. Samalla voit tehdä oman kestävän kehityksen sitoumuksen.