Kesko ehdolla Perheevapaamyönteinen työpaikka -tunnustuksen saajaksi

Mothers in Business -järjestö jakaa vuonna 2024 ensimmäistä kertaa Perhevapaamyönteinen työpaikka -tunnustuksen ja Kesko on yksi kahdeksasta finalistista. Tunnustus jaetaan työpaikalle, joka on esimerkillisesti kehittänyt käytäntöjään ja kulttuuriaan tukemaan vauvaa odottavia, perhevapaalle jääviä ja töihin palaavia vanhempia.

”Meillä Keskossakin on perheitä, työrooleja ja perhetilanteita hyvin monenlaisia. Jokaisen tilanne on henkilökohtaisesti hieno ja ainutlaatuinen ja samalla myös kunkin tarpeet ja toiveet vaihtelevat yksilöllisesti. Keskossa perhevapaiden pitämiseen kannustetaan kaikissa rooleissa ja se on kaikille mahdollista”, kertoo kehitysjohtajamme Tiina Suvanto.

Perhevapaamyönteinen työpaikka -tunnustuksella halutaan osoittaa, että pienetkin panostukset perhemyönteisyyteen johtavat pitkässä juoksussa henkilöstön hyvinvointiin, veto- ja pitovoimaan sekä työelämän tasa-arvoon. Keskossa perheystävällisen työpaikan resepti on asenne, käytännöt ja reagointikyky.

”Perhevapaalle lähtevän henkilön kanssa käydään keskustelut ennen vapaata ja sen jälkeen. Avoimella ja positiivisella dialogilla voidaan varmistaa selkeä suunnitelma, jossa on kuitenkin tilaa mahdollisille muutoksille”, kertoo Suvanto Keskon käytänteistä.

Turvaa luo myös se, että perhevapaalla olevat työntekijät eivät jää paitsi normaaleista palkankorotuksista ja muista henkilöstöeduista. Lisäksi on tärkeää, että perhevapaalla oleva työntekijä säilyttää yhteyden työyhteisöönsä ja niihin tärkeisiin ihmisiin, joiden kanssa normaalisti arkeaan viettää.

Perhemyönteisyys ei lopu perhevapaisiin

Lapsiperhearki pitää sisällään monenlaisia tilanteita. Keskolla perhevapaaystävällinen työpaikka ei siis ole vain lista käytäntöjä, vaan ennen kaikkea asenne ja sitoutuminen työntekijöiden hyvinvointiin ja elämän eri vaiheiden tukemiseen.

”Yhdellekään esihenkilölle ”lapsi sairaana tänään” -viesti ole varmasti vieras asia. Näissä tilanteissa yhdessä sovittelemalla saadaan työt järjesteltyä ja pienet saavat tarvitsemansa ja ansaitsemansa hoidon”, muistuttaa Suvanto.

Lisäksi perhemyönteisyys näkyy Keskolla muussakin toiminnassa. Lasten liikuttaminen on Keskolle sydämen asia ja K-ryhmä järjesti tänäkin vuonna lapsille yli 100 ilmaista liikuntatapahtumaa. Lisäksi K-ryhmä on vuosittain mukana valtakunnallisessa lapsi mukaan töihin -päivässä ja K-kauppiaat ovat tuttu näky oman alueensa kouluilla ja päiväkodeissa kertomassa kaupan työstä.

 

Perhevapaamyönteinen työpaikka -palkinto myönnetään Perheystävällinen työelämä -seminaarissa 4.10.

Käy lukemassa Tiinan blogiteksti aiheesta: Keskossa perheystävällisen työpaikan resepti on asenne, käytännöt ja reagointikyky — MiB - Mothers in Business


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös