K-ryhmän vähittäismyynti oli alkuvuonna Uudenmaan alueella 1,7 miljardia

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 23.7.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-kesäkuussa Uudellamaalla yhteensä 1 691,0 miljoonaa euroa (alv 0%).

Päivittäistavarakaupan myynti jatkoi hienoista kasvuaan päätyen 1 150,7 miljoonaan euroon. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti laski 305,5 miljoonaan euroon. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 234,9 miljoonaa euroa.

"Keskon myynnin kehitys Uudellamaalla peilaa taloutemme yleistä suhdannetilannetta. Päivittäistavarakaupan myynti nousi edelleen aavistuksen vuoden takaiseen verrattuna. Esimerkiksi lähikaupat näyttävät luvuista päätellen säilyttäneen merkityksensä alueidensa asukkaiden tärkeinä arjen palveluina. Sen sijaan rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti Uudellamaalla laski viime vuodesta rakennusalan matalasuhdanteen mukaisesti. K-Rautojen myynnissä voidaan kuitenkin nähdä jo orastavia käänteen merkkejä, ja katsomme tulevaisuuteen optimistisin mielin", kommentoi lukuja Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

Keskon pääkaupunkiseudun alue

Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kauniainen.

Alueella myynti oli yhteensä 1 229,4 miljoonaa euroa ja se oli 3,2 % pienempi kuin viime vuoden vastaavana aikana. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 0,4 % ja eurot olivat 794,1 miljoonaa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 225,7 miljoonalla eurolla ja se oli miinuksella 13,2 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 209,6 miljoonaa euroa ja siinä oli laskua 4,7 %.

Keskon Uudenmaan alue

Keskon Uudenmaan alueeseen kuuluu Uudenmaan maakunta pois lukien Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kauniainen.

Alueen myynti yhteensä oli 461,6 miljoonaa euroa ja se pieneni 1,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 0,2 % ja eurot olivat 356,6 miljoonaa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 79,8 miljoonalla eurolla ja se oli miinuksella 7,8 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 25,3 miljoonaa euroa ja siinä oli kasvua 3,0 %.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös