K-ryhmän vähittäismyynti oli alkuvuonna Pohjois-Suomen alueella yhteensä yli 739 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 23.7.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-kesäkuussa Keskon Pohjois-Suomen alueella yhteensä 739,3 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Keskon Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa.

Pohjois-Pohjanmaa

Maakunnassa myynti oli yhteensä 394,3 miljoonaa euroa ja se oli liki viime vuoden tasolla. Päivittäistavarakaupan myynti kävi 261,9 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 0,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 111,6 miljoonaa euroa. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 20,8 miljoonaa euroa ja siinä oli kasvua 165,0 %.

Alkuvuodesta Raahessa on avattu kaksi täysin uusittua K-Marketia, K-Market Saloinen ja K-Market Pattijoki. Keväällä avattiin Oulussa K-Supermarket Välivainio uudistustöiden jälkeen. Haukiputaalla K-Supermarket Revontorissa on meneillään kokonaisuudistus ja uudistuksen valmistumista juhlitaan elokuun lopulla. K-Citymarket Kaakkurin laajennus ja kokonaisuudistus edistyy aikataulun mukaisesti ja avaus siellä on loppusyksystä. Oulun K-Market Karjasillan rakennustyöt ovat käynnissä ja uusi kauppa avataan ensi kesänä. Oulunporttiin avataan syksyllä Porsche- ja Cupra-myymälät.

Lappi

Lapissa K-ryhmän myynti kävi 239,7 miljoonalla eurolla ja se oli viime vuoden tasolla. Päivittäistavarakaupan myynti oli 189,8 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myyntieurot olivat 39,2 miljoonaa euroa. Vapaa-ajan kaupan myynti oli plussalla 1,2 % ja myynti 10,7 miljoonaa euroa.

Loppuvuodesta Lapissa avautuu kaksi uutta K-Marketia, K-Market Kemijärvi ja K-Market Saariselkä. K-Citymarket Keminmaan uudistustyöt valmistuvat marraskuussa.

Kainuu

K-ryhmän myynti oli Kainuussa yhteensä 58,4 miljoonaa euroa ja se oli liki samaa tasoa kuin viime vuonna. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 1,7 % ja oli 46,4 miljoonaa euroa. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynti kävi 12,1 miljoonalla eurolla.

Keski-Pohjanmaa

Myynti oli maakunnassa yhteensä 46,9 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 27,2 miljoonaa euroa ja liki sama kuin viime vuonna. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynti oli yhteensä 19,7 miljoonaa euroa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös