K-ryhmän vähittäismyynti oli alkuvuonna Kymenlaaksossa 144,5 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 23.7.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-kesäkuussa Kymenlaaksossa yhteensä 144,5 miljoonaa euroa (alv 0%) ja se pieneni 2,8 % viime vuoden vastaavaan aikaan nähden.

"Keskon myynnin kehitys Kymenlaaksossa peilaa taloutemme yleistä suhdannetilannetta. Päivittäistavarakaupan myynti kokonaisuutena laski aavistuksen vuoden takaiseen verrattuna, mutta esimerkiksi lähikauppojen merkitys alueidensa asukkaiden tärkeinä arjen palveluina näyttää vahvistuvista myynneistä päätellen säilyneen. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti Kymenlaaksossa laski viime vuodesta rakennusalan matalasuhdanteen mukaisesti. K-Rautojen myynnissä voidaan kuitenkin nähdä jo orastavia käänteen merkkejä, ja katsomme tulevaisuuteen optimistisin mielin", kommentoi lukuja Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

Keskon Kymenlaakson alue

Päivittäistavarakaupan myynti kävi 95,0 miljoonalla eurolla ja siinä oli laskua 1,3 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 27,1 miljoonaa euroa ja se oli miinuksella 8,1 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 22,3 miljoonaa euroa ja se pieneni 2,4 %.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös