K-ryhmän vähittäismyynti oli alkuvuonna Kanta-Hämeessä yli 145 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 23.7.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-kesäkuussa Kanta-Hämeessä yhteensä 145,6 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se pieneni 5,9 %.

Päivittäistavarakaupan myynti kävi 96,2 miljoonalla eurolla ja se laski 1,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 29,2 miljoonaa euroa ja se pieneni 15,0 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 20,2 miljoonaa euroa ja se oli miinuksella 12,1 %. Päivittäistavarakaupassa K-Market-ketju kehittyi parhaiten.

”Keskon uudistetun strategian ytimessä on asiakasarvon tuottaminen ja kauppapaikkaverkon kehittäminen. Se tarkoittaa mm. kauppakohtaisten liikeideoiden tason nostoa, hintakilpailukyvyn parantamista sekä uusia ja uudistettuja kauppoja erityisesti kasvukeskuksissa.”, kommentoi aluejohtaja Janne Virtanen.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynnin lasku jatkui. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen”, arvioi Janne Virtanen luottavaisena.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Kanta-Hämeeseen 95 miljoonaa euroa.

K-ryhmän maakuntaan tuottama taloudellinen hyöty vuonna 2023 oli yhteensä 94,6 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 58 miljoonaa euroa. K-ryhmä investoi maakuntaan 5 miljoona euroa sekä maksoi palkkoja ja veroja yhteensä 32 miljoonaa euroa. K-kauppoja on maakunnassa 44 kpl. K-ryhmä työllistää alueella lähes 900 työntekijää.

”K-ryhmän taloudellinen kädenjälki näkyy Kanta-Hämeessä vuotuisina ostoina, palkkoina, veroina ja investointeina. Olemme vahvasti mukana maakunnan kehityksessä”, arvioi Janne Virtanen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös