K-ryhmälle tunnustusta kestävästi pyydettyjen kalojen ja äyriäisten tunnettuuden lisäämisestä

Kestävän kalastuksen ympäristömerkintä Marine Stewardship Council (MSC) myönsi vuoden 2024 Kultainen Kala -pääpalkinnon K-ryhmän vähittäis- ja tukkukaupalle (Kesko, Kespro ja Kalatukku E. Eriksson).
K-ryhmän vähittäis- ja tukkukaupan oston ja vastuullisuuden edustajat vastaanottamassa palkintoa. Kuva: Timo Pyykönen

K-ryhmälle myönnettiin MSC:n 10-vuotisjuhlavuoden pääpalkinto, Kultainen Kala Grand Prix 2024, Kestävän Kalan päivässä torstaina 3. lokakuuta. Seitsemättä kertaa jaettava palkinto myönnettiin tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä vähittäis- ja tukkukaupan merenelävävalikoiman vastuullisuuden eteen sekä MSC:n ympäristömerkkien tunnettuuden kasvattamisesta.

Voiton perusteina oli K-ryhmän vähittäiskaupan alan selkeä markkinajohtajuus kestävästi pyydetyssä kalassa sekä johdonmukainen toiminta, jonka ansiosta suomalaisten kuluttajien saatavilla on laaja valikoima kestävästi pyydettyä kalaa ja äyriäisiä.

’’K-ryhmän pitkäjänteinen työ ansaitsee tunnustusta – kestävästi pyydettyihin mereneläviin sitoutuminen kehittää jatkuvasti vastuullisemmaksi kehittyvää toimitusketjua ja samalla asettaa myös kilpailijoiden riman korkealle. K-ryhmä osoittaa esimerkillään, että ympäristöstä huolehtiminen ei ole vain velvollisuus vaan myös kilpailuetu, joka houkuttelee tietoisia ja vastuullisia kuluttajia’’, MSC:n Suomen ja Baltian maiden maajohtaja Johanna Vepsä kertoo.

Suomen suurin vastuullisuussertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden valikoima

K-ruokakaupoista löytyy Suomen suurin vastuullisuussertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden valikoima – yli 450 tuotetta.

’’Haluamme edesauttaa kalakantojen suojelemista ja samalla tehdä kestävämmät valinnat kaupassa helpoksi asiakkaillemme. Vastuullisuussertifioituja kala- ja äyriäistuotteita löytyy K-ruokakaupoista monipuolisesti niin säilykehyllyltä, pakastealtaasta kuin kalatiskiltäkin. Lisäksi yli 80 K-ruokakaupan kalatiskille on myönnetty MSC- ja ASC-sertifikaatti. Kun asiakkaamme valitsevat MSC- tai ASC-sertifioituja tuotteita, he tietävät edistävänsä kestävää kalastusta tai kalanviljelyä. Nyt saamamme palkinto on hieno tunnustus johdonmukaisesta työstämme kestävämmän kala- ja äyriäisvalikoiman muodostamiseksi’’, K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske kertoo.

Ravintolat arvostavat kalassa vastuullisuutta

K-ryhmässä vastuullisen kalavalikoiman rakentamisella on niin ikään pitkät perinteet ravintoloita palvelevassa foodservice-tukkukauppa Kesprossa. Vuonna 2022 MSC myönsi Kultainen Kala -palkinnon Kesproon kuuluvalle Kalatukku E. Erikssonille. Kalatukku E. Erikssonilla on ollut MSC-sertifikaatti ensimmäisten joukossa Suomessa vuodesta 2010.

“Kespron kalan- ja merenelävien valikoima pitää sisällään monia eksoottisiakin tuotteita, jolloin kaukaa tulevien tuotteiden kohdalla vastuullisuuden merkitys korostuu. Samalla Kalatukku E. Eriksson on valmentavalla toiminnallaan ravintolamarkkinassa kasvattanut tietoisuutta MSC-sertifikaatista ja sen merkityksestä merten hyvinvoinnille”, kertoo erikoistukkutuotteista vastaava ja Kalatukku E. Erikssonin operatiivinen johtaja Joni Borodavkin.


 

 

 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös