K-Citymarket Kuopio Haapaniemen peruskivi on muurattu

Kesko rakennuttaa Kuopion Haapaniemeen uuden K-Citymarketin. Rakennuksen peruskivi muurattiin 15.10.

Työt alkoivat kesällä 2024 ja ovat edenneet suunnitellusti. Uusi kauppa rakentuu savolaisin voimin. Pääurakoitsijana toimii mikkeliläinen Jalon Rakentajat Oy ja muina urakoitsijoina ovat paikalliset Kuopion LVI-talo Oy, Sähkö Jave Oy sekä Caverion Suomi Oy.

Uuden rakennuksen koko on noin 12 000 neliömetriä. Se jakautuu K-Citymarketin elintarvike- ja käyttötavaraosastoihin sekä vuokrattaviin etumyymälöihin. Kauppa avautuu arviolta keväällä 2026.

Haapaniemen K-Citymarketin kauppiaaksi tulee Harri Mattinen, joka toimii tällä hetkellä K-Citymarket Mikkelin kauppiaana.

Kesko on uudistanut K-ruokakauppoja noin miljardilla eurolla viime vuosina ja investoi vuositasolla päivittäistavarakauppaverkoston kehittämiseen 200–250 miljoonaa euroa.

Erityisesti hypermarket-formaattia edustavan K-Citymarketin myynti on kasvanut Suomessa merkittävästi ja sen vaikutus päivittäistavarakaupan markkinaosuuteen on olennainen. Lähivuosina avattavat hypermarketit ovat merkittävässä roolissa Keskon markkinaosuuden vahvistamisessa ja myynnin edelleen kasvattamisessa. Kuopion Haapaniemen K-Citymarketin lisäksi Kesko on rakentamassa lähivuosina uusia K-Citymarketeja Lempäälän Ideaparkiin, Lahden Paavolaan, Vantaan Kivistöön ja Porvoon Länsirannalle. Lisäksi Kesko laajentaa tänä vuonna Helsingin Vuosaaressa Kauppakeskus Columbuksessa olevan K-Supermarketin K-Citymarketiksi.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös