Haluaisitko grillata ja nauttia värikkäistä kukista läpi vuoden? Asiantuntija neuvoo, miten muutat kesäkeitaan syksyiseksi pesäksi

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 24.10.2024 Terassikausi voi jatkua myös läpi kylmän ja pimeän vuodenajan. Suomalaiset haluavat terasseilleen ruokailupaikan, grillin, katoksen, kukkia sekä löhöilypaikan. Kaikki tämä on mahdollista myös kesän jälkeen.

Terassikauden ei tarvitse päättyä kesän päätyttyä. Erityisesti lasitetulla terassilla voi viettää mukavasti aikaa myös kylmällä säällä. Se vaatii vain pieniä muutoksia kesän kalustukseen.

Suomalaisten mielestä terassilla täytyy ehdottomasti olla ruokailupaikka, grilli sekä katos. Tulos kävi ilmi K-Raudan Näin Suomi remontoi -tutkimuksesta*. Ruokailupaikan terassilleen haluaa 72 %, grillin 64 % ja katoksen 56 % vastaajista. Kukkia ja löhöilypaikan terassilleen haluaa 52 % vastaajista.

Kokosimme yhteistyössä K-Raudan tuoteryhmäpäällikkö Outi Lehdon kanssa vinkkejä siihen, kuinka kesäkeidas muutetaan syksynkestäväksi pesäksi. Ja meillä on hyviä uutisia! Mistään yllä mainituista asioista ei tarvitse luopua.

  1. Kasvit tarjoavat väriloistoa myös talvella
    Syksy- ja talviterassille Lehto suosittelee kasveja, jotka pärjäävät myös kylmässä. Näitä ovat esimerkiksi kanervat ja havut.
    ”Kanervat ja havut pärjäävät hyvin läpi talven tavallisissakin ruukuissa, mutta jos haluaa pelata varman päälle, niille voi hankkia eristetyt termoruukut, jotka estävät mullan jäätymisen. Keraamisia ruukkuja en suosittele talvikäyttöön. Ne halkeavat helposti, jos niihin kaadettu vesi ei pääse valumaan pois vaan jäätyy. Erityisesti kanervat tarjoavat katsojalle ihanaa väriloistoa, aivan kuten kesäkukatkin.”

     
  2. Näin vältät kalusteiden talvivauriot
    Terassikalusteet tulisi säilyttää talven ajan viileässä sisätilassa. Lasitettu terassi käy tähän tarkoitukseen tavallisesti hyvin. Suoraan taivasalle kalusteita ei missään nimessä pitäisi jättää.
    ”Ulos, säiden armoille jätettyihin kalusteisiin tulee helposti talvivaurioita. Varovainen kannattaa olla  polyrottinkikalusteiden kanssa: ne rasittuvat pakkasessa ja niiden punokset saattavat mennä rikki. Ne olisi hyvä säilyttää talvella pakkasen ulottumattomissa”, Lehto neuvoo.

     
  3. Grillaa ympäri vuoden
    ”Talvellakin voi grillata. Estettä tälle ei ole, vaikka suomalaiset yhdistävätkin grillaamisen vahvasti kesään. Grillit sopivat ympärivuotiseen käyttöön, tosin niiden lämmitys saattaa talvella kestää pidempään. Myös savustaminen on erinomainen vaihtoehto talvella”, Lehto sanoo.
    Turvallisuusasiat tulee muistaa ympäri vuoden. Lasitetussa tilassa huolehdi muun muassa riittävästä ilmanvaihdosta. Sijoita grilli aina vakaalle ja kuumuutta kestävälle, palamattomalle alustalle riittävän kauas syttyvistä materiaaleista. Parvekegrillausta koskevat oman sääntönsä ja suosituksensa, tutustu niihin huolellisesti samoin kuin taloyhtiösi järjestyssääntöihin.

     
  4. Lämmintä tunnelmaa lämmittimillä ja valoilla
    Talviterassilla tämä on ehdoton juttu. Lasitetulla terassilla tai parvekkeella kauden pituutta voi katoksen lisäksi pidentää helposti erilaisilla terassilämmittimillä.
    ”Lämmintä tunnelmaa terasseille tuovat myös erilaiset matot, viltit, taljat, tyynyt ja valot. Viime vuosina myyntiin on tullut paljon erilaisia valosarjoja, joiden asentaminen on helppoa kenelle tahansa. Terassia ei siis kannata hylätä kylmän ja pimeän takia, pikemminkin päinvastoin. Tilan tunnelmasta kannattaa nauttia niin pitkään kuin suinkin mahdollista!”

*Lähde: Kyselytutkimus K-Kylä-asiakasyhteisössä helmi–maaliskuussa 2024. Kyselyyn vastasi 1044 ihmistä. Aineisto on painotettu vastaamaan 25+-ikäistä suomalaisväestöä iän ja sukupuolen mukaan.
Mitä terassilla täytyy mielestäsi ehdottomasti olla? -kysymykseen vastasi 644 henkilöä, joille on terassi käytössä joko omassa kodissaan tai mökillä.

Lisätietoja:
K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi   


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös