Antti Valkeapää Nokialta on K-Duuni-kilpailun finaalissa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.10.2024 K-kauppias Antti Valkeapää on K-ryhmän Vuoden työnantajakauppias-kilpailun finaalissa. Antti luotsaa kolmea K-Rauta-kauppaa Nokialla, Sastamalassa ja Huittisissa.

K-Duuni-kilpailussa etsitään Vuoden työnantajakauppiasta ja Vuoden työntekijää. Kilpailu on ollut kaikille avoin ja molempiin sarjoihin ovat asiakkaat ja K-ryhmän työntekijät voineet ilmoittaa ehdokkaitaan. Molempien sarjojen finaaleihin valittiin kolme finalistia. Ehdotuksia tuli yhteensä ennätykselliset 4 131 kpl.

Tieto finaalipaikasta tuli puun takaa ja yllätyksenä

”Nöyräksi vetää ja kyllähän tästä tuli suorituspaineita, siis hyvässä mielessä”, tuumaa Antti menestyksestään. Hänet tieto yllätti täysin, asia oli saatu valmisteltua henkilökunnan ja asiakkaiden toimesta täysin salassa.

Antti kertoo, että hän haluaa luoda henkilökuntansa kanssa avoimen ja rakentavan keskusteluilmapiirin, jossa saa tuoda omia ajatuksia, ideoita ja ratkaisuehdotuksia esiin. ”Koska rautakaupassa yksikään päivä ei mene eteenpäin ilman yllätyksiä ja äkillisiä muutoksia niin kannustan etsimään ratkaisuja yhdessä erilaisiin tilanteisiin ja niistä otamme parhaat käytänteet käyttöön.”  Antilla on luja luotto henkilökuntaansa ja se onkin tarpeen, kun kaupat ovat kolmella eri paikkakunnalla. Hänet näkee useammin kaupan työssä asiakkaiden ja henkilökuntansa parissa kuin konttorissa. ”Pidämme vähintään viikoittain palavereita myymäläpäälliköiden kanssa ja kerran kuukaudessa on koko talon palaveri. Kuulostelen myös henkilökunnan kuulumisia kaupoilla käydessäni.”

Antin perheeseen kuuluvat puoliso Satu ja kaksi lasta, 9-vuotias poika Anton ja 11-vuotias tytär Menna. Antti kiittelee puolison tukea perhearjen pyörityksessä. ”Yritän olla mukana lasten harrastuksissa niin paljon kuin voin. Perheenä teemme matkoja lasten lomilla ja nytkin odotamme syyslomareissua.” Antin harrastuksiin kuuluu voimaharjoittelu kotisalilla.

Kauppiaana Antti on toiminut joulusta 2020 saakka ensin K-Rauta Nokialla ja vuodesta 2022 saakka myös K-Rauta Sastamalassa sekä Huittisissa

Kauppias isolla Koolla

Antin saamissa perusteluissa hehkutetaan hänen työnantajataitojaan. ”Kannustaa, tukee mutta on myös jämäkkä.” Arvostetaan kovasti sitä, että hän ensin nosti K-Rauta Nokian uudelle tasolle, jonka jälkeen hän teki taikojaan myös Sastamalan ja Huittisten K-Raudoissa. Asiakas toteaa, että: ”Antin kaupoissa on mukava käydä ja aina saatu hyvä palvelu ja tavarat kyytiin. Hieno mies ja Kauppias isolla Koolla.”

Henkilökunta kiittää sitä, että Antti välittää työntekijöistään ja asiakkaistaan. Hän käy vähintään joka viikko, ellei joka päivä katsomassa kaikki kolme kauppaa läpi ja kyselemässä kuulumiset.

K-Duuni Vuoden työnantajakauppias -kilpailun kriteerit

K-kauppias, jolle työntekijöiden tyytyväisyys on sydämen asia. Hän on onnistunut luomaan kauppaansa hyvän työilmapiirin ja asiakaslähtöiset työskentelytavat. Hän tarjoaa henkilöstölleen mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan ja on onnistunut edistämään monimuotoista ja tasa-arvoista työyhteisöä.

Vuoden työnantajakauppias-kilpailun finalistit ovat Antin lisäksi Jaakko ja Sanna Iso-Möttönen K-Market Kuusamosta ja Hanna Salminen K-Supermarket Akaasta.

Molempien sarjojen voittajat julkistetaan lauantaina 2.11.2024 Helsingissä K-Team Päivillä.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös