Akseli Venäläinen K-Market Puulantorilta on K-Duuni-kilpailun finaalissa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.10.2024 Kangasniemen K-Market Puulantorilla työskentelevä Akseli Venäläinen on K-ryhmän Vuoden kaupan työntekijä -kilpailun finalisti.

K-Duuni-kilpailussa etsitään Vuoden työnantajakauppiasta ja Vuoden työntekijää. Kilpailu on ollut kaikille avoin ja molempiin sarjoihin ovat asiakkaat ja K-ryhmän työntekijät voineet ilmoittaa ehdokkaitaan. Molempien sarjojen finaaleihin valittiin kolme finalistia. Ehdotuksia tuli yhteensä ennätykselliset 4 131 kpl.

Akseli saa energiaa asiakaskohtaamisista

Akseli työskentelee Puulantorilla kassamyyjänä ja hän on aina tehnyt ylpeydellä asiakaspalvelutyötä. Hänen vanhempansa ovat olleet yrittäjiä ja Akseli arvelee sieltä saaneensa opit ja kipinän asiakaspalvelutyöhön.

Finaalipaikka kilpailussa tuli hänelle täytenä yllätyksenä. ”Kauppiaat kutsuivat minut toimiston puolelle ja pyysivät istumaan, ”olisi vähän asiaa”, ja minä ihmeissäni, että mitähän tuleman pitää”, Akseli kertoo. ”Uutisen kuultuani hymyä ja energiaa riitti kyllä loppupäiväksi.”

”Asiakaskohtaamiset ovat minulle tässä työssä tärkeintä. Tavoitteena on saada asiakas lähtemään kaupasta hyvillä mielin. Haluan ottaa kaikki yksilöinä vastaan ja yrittää lukea asiakasta, miten hän toivoisi itseään huomioitavan.”

Akseli lähettää kiitoksensa kaikille asiakkaille, joiden ansiosta hänen olonsa tuntuu voittajalta joka päivä! #suomenparasmies. Kiitokset menevät myös kauppiaille Eleonoora Karlsson-Seppäselle ja Mikko Seppäselle, he ovat antaneet Akselin toteuttaa työssä itseään ja jopa kannustaneet siihen.

Akselin perheeseen kuuluu insinöörinä toimiva avovaimo. Akselin mieluisimmat harrastukset kääntyvät luovan työskentelyn puoleen. Teatterin tekeminen on tällä hetkellä ykkösenä, viimeisin rooli oli Sotamies Veikko Teatteri Ilonan ”Ihmisiä talosta ja torpasta” -näytelmässä ja uusi näytelmäprojekti on jo valittuna uutta kautta varten. Hän kirjoittaa laululyriikoita metallimusiikkiin ja on paikallislehdessä avustajana juttujen kirjoittamisessa. ”Olen heti kirjoittamaan opittuani pannut tarinoita paperille”, Akseli sanoo.

Akseli löytää aina oikeat sanat, myös silloin, kun niitä ei tarvita

Akselin saamissa perusteluissa finaalipaikkaan käy ilmi, että hänellä on supervoima lukea ihmisiä. Hänen persoonallisuuttaan, ystävällisyyttään ja hyväntuulisuuttaan kiitetään niin asiakkaiden kuin työkavereiden suulla.

Eräs asiakas kertoo: ”Ollaan yhdessä käyty läpi niin ilot kuin surutkin. Lukee jokaista asiakasta kuin kirjaa ja jotenkin aina löytää oikeat sanat, paitsi silloin kun niitä ei tarvita.”

Työkaverina Akseli on auttavainen, piristää päivää ja tsemppaa huonoina hetkinä. ”Jos on vain kaksi työvuorossa niin toivon, että se toinen olisi Akseli!”. Hän on myös hyvä heittäytymään ja ilahduttaa työyhteisöä sekä asiakkaita pukeutumalla sesongin teeman mukaiseksi. Viime vuonna Akseli oli ideoinut ja tuottanut kaupalle legendaariset Halloween-juhlat. ”Ne olivat usealle asiakkaalle vuoden kohokohta.”

K-Duuni Vuoden kaupan työntekijä -kilpailun kriteerit

K-ryhmän kaupan työntekijä, joka tukee työkavereitaan ja hoitaa myös työnsä esimerkillisesti. Hänellä on taito piristää niin työkavereiden kuin asiakkaidenkin päivää. Hän osoittaa ensiluokkaista palveluhenkisyyttä vuorovaikutuksessaan asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. 

Vuoden kaupan työntekijä -kilpailun finalistit ovat Akselin lisäksi Emma Lahikainen K-Citymarket Tammistosta Vantaalta ja Sini Kuusiniemi K-Supermarket Jokelasta Tuusulasta.

Molempien sarjojen voittajat julkistetaan lauantaina 2.11.2024 Helsingissä K-Team Päivillä.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös