90-vuotiasta Jöllin kauppaa vetämään neljäs sukupolvi – Teemu Korhonen ottaa kauppiasvastuun lokakuun alusta

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.9.2024 Teemu Korhonen ottaa kauppiasvastuun lokakuun alusta K-Supermarket Sotkamosta ja K-Supermarket Vuokatista. Teemu on Korhosten suvun neljäs sukupolvi, joka luotsaa perheen kauppoja.

Korhosen perheellä on pitkät perinteet kauppapalveluiden tarjoamisesta Sotkamosta ja 90 vuotta tuli täyteen viime keväänä. ”Paikallisten keskuudessa meistä puhutaan Jöllinä. Jölli-nimi tulee perustajasta Johannes Korhosesta, asiakkaat kutsuivat häntä Jölliksi, ja siitä on lähtenyt sanonta että: mennään Jölliin.”

”Kauppiassaappaisiin on mukava hypätä, tätä sukupolvenvaihdosta olemme isä-Hannun kanssa tehneet jo muutaman vuoden ajan”, Teemu vakuuttaa. ”Päivä, tilanne ja tapahtuma kerrallaan. Hyvässä opissa olen päässyt olemaan. Kyllä sitä pikkupojasta lähtien kotona on opetettu tekemään töitä, ja mitä kauppiaana oleminen vaatii.”

Asiakas päättää valikoiman

Teemu kertoo motokseen, että: Asiakas päättää valikoiman. ”Kaikkea voimme kokeilla, mutta lopulta asiakas päättää, mitkä tuotteet pysyvät valikoimassa.”

”Molemmissa kaupoissa on tarkoituksella erilaiset valikoimat tavararyhmissä, tällä tavoin voimme palvella niin paikallisia kuin matkailijoita laajalla valikoimalla. Hyvällä palvelulla, asiakasta kuunnellen”, Teemu kertoo. ”Meillä kaupassa tehdyt tuotteet ja panimo-osasto saavat lisää tilaa, kun myymäläuudistus tehdään ensin Sotkamon kauppaan.”

Asiakaspalvelu on molemmissa kaupoissa kaiken a ja o. ”Kaikkia asiakkaita tervehditään ja pyrimme täyttämään asiakkaamme ruokatarpeet, kun hän asioi meidän kaupoissamme. Seuraamme kilpailijoita ja haluamme olla hintakilpailukykyinen”,  jatkaa Teemu. ”Yksinhän kukaan ei pärjää, joten henkilökunnan kanssa tätä yhdessä tehdään. Aion antaa vastuuta henkilökunnalle päätöksien tekoon, kuten tähänkin asti olemme toimineet. Vastuu ja vapaus kulkevat käsi kädessä.”

”Kahvitukset järjestetään kauppiaan vaihtuessa syksyn aikana”, uusi kauppias lupaa.

Sotkamon K-Supermarketin yhteydestä löytyy Alko ja Vuokatissa on verkkokaupan palvelut. Kauppojen arkea voi seurata Facebookista ja Vuokatti löytyy myös Instagramista.

”Suosimme kotimaisia tuotteita, paikalliset toimittajat ovat tärkeä kumppani meille. Hävikki, kun saadaan pidettyä vähintään tällä tasolla, missä nyt olemme, niin hyvä tulee. Uudet kylmäkalusteet investoidaan Sotkamon kauppaan 2025 ja Vuokatin kauppaan on lähempänä vuotta 2030”, Teemu kertoo kauppojen vastuullisuustoimista.

Teemu lähtee luotsaamaan molempia kauppoja yhdessä puolisonsa Sini Koposen kanssa. Vuokatin myymäläpäällikkönä toimii serkku Anna Heikkinen. Myös Teemun äiti Eija Korhonen jatkaa vielä Sotkamon K-Supermarketissa nykyisessä roolissaan.

Teemu on tehnyt aikaisemman työuransa perheen kaupoissa ja Sinillä on taustaa ruuanlaitosta, hän on työskennellyt aikaisemmin ruokapalvelutyöntekijänä. Vuokatin K-Supermarketissa hän on työskennellyt viisi vuotta.

Teemun ja Sinin perheeseen kuuluu kaksi liikunnallista poikaa, molemmat pelaavat jääkiekkoa ja pesäpalloa. Teemu tykkää käydä harrastekiekkovuoroilla pelaamassa, pyöräillä kesäisin ja talvella hiihtää.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös