K-ryhmä ja Paulig kutsuivat hyvän kahvin ystävät tekemään vastuullisia valintoja - yhteistyön tuloksena Nicaraguaan istutettiin yli 86 000 kahvi- ja varjopuuta

K-ryhmä ja Paulig käynnistivät syksyllä 2021 yhteistyön kestävän kahvinviljelyn puolesta, johon osallistettiin mukaan K-kauppojen asiakkaat. Onnistunut vastuullisuusyhteistyö on edennyt kahvitiloille asti. Nicaragualaiseen Jose de la Luzin kylään on istutettu nyt 84 000 uutta kahvipuuta ja 2 000 varjopuuta.

Ilmastonmuutos ja sen aiheuttamat sään ääri-ilmiöt ovat merkittävä uhka kahvin saatavuudelle tulevaisuudessa. Tukeakseen kahvinviljelijöiden elinkeinoa ja kestäviä viljelykäytäntöjä, K-ryhmä ja Paulig käynnistivät viime syksynä yhteistyön, jonka tavoitteena oli istuttaa 70 000 kahvi- ja varjopuuta Nicaraguaan Pauligin kumppanuustiloille. K-kauppojen asiakkaat pystyivät osallistumaan hankkeeseen ostamalla Pauligin Rainforest Alliance- tai UTZ-sertifioitua kaupunkikahvia.

’’Vastuullisuustyömme keskiössä on ilmastonmuutoksen hillitseminen, luontokadon ehkäiseminen ja kestävän elämäntavan mahdollistaminen asiakkaillemme. Olemme erittäin iloisia, että K-kauppojen asiakkaat lähtivät innolla mukaan tukemaan kestävää kahvinviljelyä. Tavoitteenamme oli istuttaa 70 000 puun taimea, mutta yhteistyössä saimme yli 86 000 uutta kahvi- ja varjopuuta kahvin alkuperämaahan’’, Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske sanoo.

K-ryhmä ja Paulig ovat pitkäaikaisia kumppaneita, ja yhteistyöhanke tukee molempien yritysten vastuullisuustyötä ja kunnianhimoisia vastuullisuustavoitteita.

”Haluamme toimia kestävästi, hillitä ilmastonmuutosta ja kunnioittaa luonnon monimuotoisuutta. Vastuullisuushankkeidemme avulla pyrimme siihen, että kahvihetkistä pääsevät nauttimaan tulevatkin sukupolvet ja että niistä jää myös hyvä jälkimaku”, sanoo Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen.

Yhteistyöhankkeella lukuisia myönteisiä vaikutuksia kahvitiloille

Uudet kahvipuut parantavat merkittävästi 15 tilan tuottavuutta ja varjopuut tukevat luonnon monimuotoisuuden ylläpitämistä, parantavat maaperän laatua sekä hillitsevät eroosiota ja veden haihtumista viljelmiltä. Varjopuut toimivat myös hiilinieluina ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

”Jose de la Luzin kylän asukkaista noin 90 prosenttia saa toimeentulonsa kahvista. Haluamme kiittää suomalaisia hyvän kahvin ystäviä vastuullisista valinnoista. Uusien puiden myötä kahvitilojemme elinvoimaisuus on lisääntynyt ja tulevaisuuden satonäkymät ovat paremmat”, kertoo paikallinen kahvinviljelijä Aurelio López Pozo.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös