K-Auton ja Autotalo Lohjan yrityskauppa toteutui – ”Verkostomme jatkaa vahvaa kasvuaan”

Kesko kertoi toukokuussa ostavansa Lohjalla ja Tammisaaressa Volkswagen-, CUPRA- ja SEAT-jälleenmyyjänä toimivan Autotalo Lohja Oy:n liiketoiminnan. Nyt toteutuneen kaupan myötä K-Auton verkosto kasvaa automyynnin ja -huollon palveluilla näillä paikkakunnilla 1.9.2024 alkaen.

Nyt K-Auton myymälöitä löytyy jo Tammisaaresta Ouluun. K-Auton sähköautojen latausverkosto K-Lataus taas palvelee sähköautoilijoita aina Hangosta Kittilään.

Autotalo Lohjan yritysosto on osa K-Auton pitkän aikavälin strategian toteuttamista matkalla Suomen kiinnostavimmaksi autoalan yhtiöksi. Tässä valtakunnallisella myynti- ja huoltoverkostolla on keskeinen rooli.

”Kasvu ei suinkaan jää tähän, vaan sitä jatketaan strategiamme mukaisesti vahvasti tästäkin eteenpäin”, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Johanna Ali.

Uusia toimipisteitä on avattu viime aikoina myös mm. Jyväskylään, Lempäälään, Turkuun, Ouluun ja Poriin. Perinteisten kivijalkaliikkeiden rinnalla kehitetään niin verkkokauppaa kuin palveluliiketoimintaakin.

”K-Auto edustaa koko autoilun arvoketjua aina huollosta ja vauriokorjauksesta uusien autojen myyntiin. Haluamme palvella asiakasta siellä, missä hän haluaa kellonajasta ja sijainnista riippumatta”, Ali korostaa.

Vuonna 2011 perustetun Autotalo Lohja Oy:n liikevaihto oli 43,3 miljoonaa euroa vuonna 2023. Lohjan toimipisteessä palvelevat Volkswagen-, CUPRA- ja SEAT-jälleenmyynti, käytettyjen autojen myynti sekä Volkswagen-, CUPRA-, SEAT- ja Audi-huolto, -korjaus ja korikorjaamo.

Tammisaaren toimipisteessä taas palvelevat Volkswagen-jälleenmyynti ja käytettyjen autojen myynti sekä Volkswagen-, SEAT- ja Skoda-huolto.

”Autotalo Lohja on hyvin hoidettu perheomisteinen yhtiö, joka täydentää erinomaisesti toimipisteverkostoamme. Lohjalla ja Tammisaaressa on ammattitaitoinen henkilöstö ja vahva asiakaskunta. Uskon, että saamme yhdessä paljon hienoja asioita aikaiseksi, vaikka markkinaympäristö autoalalla ei olekaan helppo”, Johanna Ali sanoo.

Takaisin ylös