Löydä oikea maalisävy kokeilemalla Cello Color Sample -näytettä K-Raudan osastolla Habitaressa

Sopivan maalisävyn löytäminen omaan kohteeseen voi olla haastavaa. Sävyttämällä 0,45 litran Cello Color Sample -maalipurkin saat apua värin valintaan: voit sävyttää mieleisesi sävyn pieneen määrään ja testata kotona, jatkaa maalaamista tai jatkaa testaamista toisella sävyllä. K-Raudan osastolla 7a100 Habitare-tapahtumassa sävytetään päivittäin 250 purkkia veloituksetta. Maalinäytteellä voi esimerkiksi löytää oman unelmiensa beigen sävyn seiniin tai muuttaa katon perinteitä murtaen yötaivaansiniseksi.

Oikean maalisävyn valinta voi joskus tuntua vaativalta. ”Pienen värimalliliuskan avulla voi olla vaikeaa hahmottaa, miten värisävy toimii kotona omalla seinäpinalla. Myös valo ja huoneen kalustus vaikuttavat värisävyyn”, tuotepäällikkö Timo Vanninen K-Raudasta kertoo. Jos värimalliliuska ei riitä oikean sävyn etsinnässä, kannattaa hankkia pieni 0,45 litran purkki himmeää sisämaalia ja testata sävyn sopivuutta kotona oikeassa ympäristössä. Cello Color Sample -värimallin voi sävyttää kaikkiin sisämaalikarttojen sävyihin.

Messuvieraat pääsevät testaamaan omaa toivesävyään Cello Color Sample -maalinäytteessä veloituksetta K-Raudan Habitare-osaston maalibaarissa. Maalibaarissa messukävijä saa valita mieleisensä sävyn ja viedä näytteen kotiin testattavaksi. Maalibaarissa sävytetään Habitare-messujen aikana päivittäin 250 purkkia veloituksetta. Jokaisella kävijällä on mahdollisuus sävyttää yksi purkki.

Beige on uusi harmaa

Näytemaali toimii esimerkiksi silloin, kun haluaa testata tehosteseinään tulevaa maalia. Rohkeita värejä käytetään edelleen paljon tehosteina perinteisten sävyjen rinnalla.

Seinäpintoja ovat Suomessa pitkään hallinneet valkoiset ja harmaat maalisävyt, mutta Vannisen mukaan tähän on tulossa muutos. ”Beige on uusi harmaa. Laajaan sävyvalikoimaan on hiljattain tullut lisäys uudesta beigestä, josta odotetaan menestystä ja kisaajaa harmaan ylivoimalle”, Vanninen sanoo.

Myös sisäkattojen väriä voi uudistaa. Sisäkatot on maalattu perinteisesti valkoisiksi, mutta katto ja seinien yläosat voivat olla myös esimerkiksi yötaivaansininen, jolloin katon sävy laskeutuu reilusti sisäpinnalle. Tämä loihtii huoneeseen taianomaisen tunnelman.

Vinkkejä maalin valintaan ja maalaukseen K-Raudan verkkosivuilla

Näin maalaat katon huoneen katseenvangitsijaksi: https://www.k-rauta.fi/remontti/maalaus/sisakaton-maalaus/

Värimittarin avulla löydät oikean värisävyn https://www.k-rauta.fi/remontti/maalaus/varimittari/

Ohjeet sisäseinien maalaamiseen: https://www.k-rauta.fi/remontti/maalaus/sisaseinien-maalaaminen/

Lue K-Raudan Remonttineuvonnan vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin maalaamisesta: https://www.k-rauta.fi/remontti/remonttineuvonta/usein-kysytyt-kysymykset/?id=maalaus

K-Raudan Habitare-osasto 11.-15.9.2019 ja ajankohtaisia sisustusvinkkejä: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/sisustusideoita/habitare/

Inspiroidu, suunnittele ja toteuta - lue K-Raudan Pinnalla-lehti: http://rautadigicamp.kesko.fi/campaigns/esitteet/muut/krauta_pinnalla_lehti/?_ga=2.122144392.2080078855.1568007374-1527052550.1568007374#/article/1/page/1


Lisätietoja:

Tuotepäällikkö Timo Vanninen, K-Rauta, 040 528 2466, timo.vanninen@kesko.fi

Viestintäpäällikkö Reetta Hiltunen, K-Rauta, puh. 040 520 9381, reetta.hiltunen@kesko.fi

Takaisin ylös