Sijoittajapodcastit ja -blogit

Tällä palstalla pureudutaan sijoittajia kiinnostaviin Kesko-aiheisiin blogikirjoituksissa ja podcasteissa.

Sijoittajablogi: Yhteenveto Keskon kolmannen vuosineljänneksen tapahtumista

01.10.2024

Kesko julkaisee vuoden 2024 kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa keskiviikkona 30. lokakuuta noin kello 8.00. Suomenkielinen tiedotustilaisuus sijoittajille ja medialle järjestetään samana päivänä kello 10.30 ja se on katsottavissa täällä.

UUTISET, TALOUS JA OSAKKEET

  • Kesko laski liikkeeseen 300 miljoonan euron suuruisen vakuudettoman senioriehtoisen vihreän joukkovelkakirjalainan, joka se erääntyy 2.2.2030. Joukkovelkakirjalainalle maksetaan kiinteää 3,500 prosentin vuotuista korkoa. Joukkovelkakirjalainan emissiohinta on 99,317 prosenttia. Joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskupäivän odotetaan olevan 2.10.2024. Liikkeeseenlaskusta kertyvät nettotuotot käytetään Keskon toukokuussa laatiman vihreän rahoituksen viitekehyksen mukaisesti vihreiden hankkeiden tai omaisuuserien rahoittamiseen tai uudelleenrahoittamiseen. (tiedote)

  • Kesko sopi 150 miljoonan euron vastuullisuussidonnaisesta lainasta Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) kanssa. Seitsemänvuotisen lainan korkomarginaali huomioi sen, miten hyvin Kesko saavuttaa tietyt päästöille ja ruokahävikille asetetut vastuullisuustavoitteet. Keskon lainoista reilusti yli puolet oli kesäkuun 2024 lopussa sidottu vastuullisuustavoitteisiin. (tiedote)

  • Keskon osakkeenomistajien nimitystoimikunnan kokoonpano. (tiedote)

MYYNNIN KEHITYS

  • Keskon myynti heinäkuussa. (tiedote)

  • Keskon myynti elokuussa. (tiedote)

    Syyskuun myyntiluvut julkistetaan lokakuun puolivälissä.

VASTUULLISUUS

  • Hyvinkäälle rakentuva uusi logistiikkakeskus on Keskon historian suurin rakennushanke ja tärkeä investointi tulevaisuuden kasvuun. Onnelaksi nimetyn Onnisen ja K-Auton yhteisen logistiikkakeskuksen koko tulee olemaan 85 000 neliömetriä ja Kesko investoi sen rakentamiseen 300 miljoonaa euroa. Koska keskuksen suunnittelussa ja rakentamisessa on alusta lähtien kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöseikkoihin, investointia voidaan kattaa Keskon hankkimalla vihreällä rahoituksella. (sijoittajablogi)

RAKENTAMISEN JA TALOTEKNIIKAN KAUPPA

  • Kesko kasvattaa merkittävästi markkinaosuuttaan Tanskan rautakaupassa ostamalla kolme keskeistä alan toimijaa, joiden yhteenlaskettu liikevaihto viime vuonna oli n. 400 milj. euroa. Toteutuessaan yritysostot tekevät Keskon tytäryhtiöstä Davidsenista merkittävän maanlaajuisen toimijan Tanskan rautakauppamarkkinoilla noin 20 prosentin markkinaosuudella. (tiedote)

AUTOKAUPPA

  • Lohjan Auton yritysosto toteutui. K-Auton ostaman yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 43,3 miljoonaa euroa. Sen palveluihin kuuluvat Volkswagen-konsernin automerkkien jälleenmyynti, huolto, korjaus ja korikorjaamo sekä käytettyjen autojen myynti Lohjalla ja Tammisaaressa. Toteutuneen kaupan myötä K-Auton myymäläverkosto ulottuu nyt Tammisaaresta Ouluun. (tiedote)

Takaisin ylös