Autokauppa

VV-Auto on Volkswagen-konsernin valmistamien autojen maahantuontiin, vähittäiskauppaan ja jälkimarkkinointiin erikoistunut autoalan yritys.

VV-Auto on Volkswagen-, Audi- ja SEAT-henkilöautojen sekä Volkswagen-hyötyautojen maahantuoja ja markkinoija Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. VV-Auto toimii myös merkittävänä autojen vähittäiskauppiaana ja tarjoaa jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään pääkaupunkiseudulla ja Turussa. VV-Auton henkilö- ja hyötyautoasiakkaita palvellaan kattavan jälleenmyynti- ja huoltoverkoston kautta koko Suomessa. VV-Auton henkilöstömäärä vuoden 2015 lopussa oli 783.

Vuoden 2015 aikana Volkswagen-, Audi- ja SEAT-mallistot uusiutuivat ja laajentuivat. Uusina malleina markkinoille tulivat muun muassa Volkswagenin Touran, Passat GTE ja Alltrack sekä Golf Alltrack, GTD Variant ja R Variant, Audin Q7 ja A4 sekä SEATin Leon ST Cupra -farmari. Volkswagen-hyötyautojen vuoden uutuuksia olivat Caddy ja kuudennen sukupolven Transporter.

Volkswagen rikkoi omia ennätyksiään olemalla vuonna 2015 jo viidennen kerran peräkkäin Suomen ostetuin henkilöauto- ja pakettiautomerkki. Audi ylsi jo 12:ntena vuonna peräkkäin saksalaisten premium-autojen eniten rekisteröidyksi merkiksi Suomessa.

Syyskuussa 2015 Kalifornian ilmanlaadun komissio (CARB) ja ympäristönsuojeluvirasto (EPA) löysivät Volkswagen-konsernin tyypin EA 189 -dieselmoottorilla varustetuista autoista typen oksideja (NOx) säätelevKaupan myötä Porschen maahantuonti ja jälleenmyynti on siirtynyt VV-Autolle.än moottoriohjelmiston. Kyseessä olevien autojen korjaustoimenpiteet Euroopassa vahvistettiin joulukuussa, ja Saksan viranomainen (KBA) on ne hyväksynyt. Takaisinkutsukampanja alkaa Suomessa vuoden 2016 aikana. Lue lisää GRI-raportista

Konekeskon MAN-liiketoimintayksikön toiminnot siirtyivät 1.1.2016 alkaen VV-Auto Group Oy:lle. MAN Truck & Bus Center liitettiin osaksi VV-Autotalot Oy:tä. MAN Truck & Bus Centerillä on myyntipisteet Espoossa, Kouvolassa, Kuopiossa, Seinäjoella, Kokkolassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Turun ja Porin sekä Tampereen markkina-alueilla VV-Auto Groupin MAN-jälleenmyyjänä toimii Suvanto Trucks Oy. Jälkimarkkinointipalveluista vastaa jatkossakin olemassa oleva MAN-merkkihuoltoverkosto.

Kesko Oyj kertoi 14.11.2016 pörssitiedotteella ostavansa AutoCarreran koko osakekannan. Kaupan myötä Porschen maahantuonti ja jälleenmyynti on siirtynyt VV-Autolle. 

 

Autokaupan kilpailuedut

  • Kansainväliset brändit ja vahva markkina-asema
  • Monipuoliset ja monikanavaiset palvelut, ammattitaitoinen henkilöstö
  • Vahva myynti- ja jälkimarkkinointiverkosto, tehokas logistiikka

 

Markkinat 2015

  • Vuonna 2015 Suomessa ensirekisteröitiin 108 812 henkilöautoa ja 11 431 pakettiautoa. Henkilöautomarkkinat kasvoivat edellisestä vuodesta 2,4 % ja pakettiautomarkkinat 7,6 %.
  • Volkswagen oli sekä henkilö- että pakettiautojen rekisteröintitilastoissa eniten rekisteröity automerkki. VV-Auton maahantuomien autojen rekisteröinnit olivat yhteensä 22 814 autoa.

Markkinaosuudet

Autokauppa, Suomi

  • VV-Auton markkinaosuus 19,0 % (Volkswagen-, Audi- ja SEAT-henkilöautot sekä Volkswagen-hyötyautot yhteensä)
  • Volkswagen-henkilöautot 11,9 %
  • Audi 5,0 %
  • SEAT 1,6 %
  • Volkswagen-hyötyautot 25,0 %

Liikevaihto 2015

 

Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 2015

Takaisin ylös