SDG 10 Eriarvoisuuden vähentäminen

YK:n kestävän kehityksen tavoite 10 on Eriarvoisuuden vähentäminen. Tavoitteena on vähentää eriarvoisuutta maiden sisällä ja niiden välillä. Lue alta, miten Kesko edistää tavoitetta omassa toiminnassaan.

Kansainvälisesti:

  • Kesko edellyttää, että sen henkilöstö ja yhteistyökumppanit noudattavat K Code of Conduct -toimintaohjeita.
  • Keskon vastuullista hankintaa ohjaavat ostotoiminnan periaatteet ja Principles and Practice of Socially Responsible Trading -opas.
  • Kesko ja lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi tekevät yhteistyötä Thaimaan kalateollisuuden vastuullisuuden ja siirtotyöläisten aseman parantamiseksi. 
  • Keskon päivittäistavarakauppa ja Reilu kauppa ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä laajempi vastuullisten tuotteiden valikoima ja lisätä Reilun kaupan viljelijöille kanavoituvia hyötyjä. Reilun kaupan tuotteista maksetaan viljelijöille aina vähintään takuuhinta ja sen päälle Reilun kaupan lisää.
  • Kesko on tehnyt ihmisoikeuksiin liittyvän vaikutusarvioinnin YK:n Yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden mukaisesti ja julkaissut ihmisoikeussitoumuksen nettisivuillaan. Jatkona ihmisoikeusarviolle Kesko ja Suomen Solidaarisuuskeskus SASK selvittivät vuosina 2015-2017 viinirypäleiden tuotantoketjua Brasiliassa, Etelä-Afrikassa ja Intiassa.

Paikallisesti:

  • Keskon ihmisoikeuksiin liittyvän vaikutusarvioinnin aikana kuultiin asiakkaiden ja henkilöstön  näkemyksiä ihmisoikeuksista ja niiden toteutumisesta K-ryhmän toiminnassa.
  • Keskon Pirkanmaan aluetoiminnot tekivät  Tampereen vammais- ja terveydenhuollon neuvottelukunta Vatenkin kanssa kartoituksen esteettömän asioinnin kehittämiseksi paikallisissa K-kaupoissa. 
  • K-Market oli mukana Lähiöfest2017-tapahtumassa, jonka tavoitteena oli herätellä suomalaisia pohtimaan uudella tavalla lähiöiden sekä lähikauppojen roolia ja tulevaisuutta.Viikonlopun kaikki tuotot lahjoitettiin lyhentämättömänä Ruuti-toiminnan kautta helsinkiläisille nuorille ravintolasta ylijääneet ruoat lahjoitettiin Pelastusarmeijan ruoanjakeluun.
Takaisin ylös