Työyhteisö

Kesko ja K-kaupat tarjoavat monipuoliset ura- ja kehittymismahdollisuudet kaupan alan eri tehtävissä. Haluamme olla kaupan alan houkuttelevin työpaikka, jolla on tyytyväiset työntekijät ja osaavat esimiehet.

K-ryhmä tarjoaa monipuoliset ura- ja kehittymismahdollisuudet kaupan alan eri tehtävissä. Työtehtävät vaihtelevat kaupan tehtävistä kauppiasyrittäjyyteen sekä eri alojen asiantuntija- ja esimiestehtäviin.

Nuorille on tarjolla erilaisia harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja, joista suurin osa on K-kaupoissa. Myös Keskossa työskentelee vuosittain tuhansia kesätyöntekijöitä, työharjoittelijoita, TET-harjoittelijoita ja Tutustu ja Tienaa -harjoittelijoita.

Moni nuori aloittaa työuransa kesätöistä ja usein läheisessä K-kaupassa. Vuosittain K-ryhmässä työskentelee yhteensä noin 5 000 kesätyöntekijää, joista K-kaupoissa 3 800 ja Kesko-konsernissa 1 200.

Kaupan toimintaympäristön ja asiakkaiden tarpeiden muuttuessa on henkilökunnan osaamisen jatkuva kehittäminen entistäkin tärkeämpää. Lue lisää osaamisen kehittämisestä.  

Monimuotoinen työyhteisö

Moniarvoinen ja monimuotoisuutta tukeva organisaatio takaa yhdenvertaiset mahdollisuudet, oikeudet ja kohtelun kaikille. Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja syrjimättömyys ovat tärkeitä periaatteita, joita Keskossa noudatetaan koko työsuhteen ajan.

Monenlaisia tuloksentekijöitä -hankkeen myötä K-kauppoihin luotiin pysyvä toimintamalli kehitysvammaisten työllistämiseen.

Kesko ja K-kauppiasliitto aloittivat vuonna 2013 Nuorisotakuu K-ryhmässä -ohjelman, jonka tarkoituksena oli tarjota 1 000:lle syrjäytymisuhan alla olevalle alle 30-vuotiaalle nuorelle työ-, työkokeilu- tai nuorten oppisopimuspaikka K-ryhmästä vuoden 2014 loppuun mennessä. Nuorten kohderyhmään kuuluivat myös maahanmuuttajanuoret ja vammaiset nuoret. Vuoden 2015 loppuun mennessä yli 2 500 nuorta oli saanut paikan työkokeilun, palkkatuen ja nuorten oppisopimuskoulutuksen avulla.


Lue lisää Työpaikat-osiosta ja Keskon vuosiraportista.

Takaisin ylös