Puuvillalinjaus

Kesko sitoutuu hankkimaan vuoden 2024 loppuun mennessä kestävämpänä puuvillana kaiken omissa vaatteiden ja kodintekstiilien tuotemerkeissään olevasta puuvillasta. Omia vaatteiden ja kodintekstiilien tuotemerkkejä ovat K-Citymarketin mywear-vaatteet ja myhome-kodintekstiilit, Pirkka-sukat sekä K-Raudan PROF-työvaatteet ja Cello-sisustustekstiilit. Kestävä puuvilla on sertifioitua luomupuuvillaa, kierrätettyä puuvillaa, Better Cotton Initiative –aloitteen tai Reilun kaupan mukaista puuvillaa.

Puuvilla on maailman eniten tuotettu luonnonkuitu. Noin puolet kaikista tekstiileistä on puuvillaa.

Puuvillan tuotanto tuo elannon yli 250 miljoonalle ihmiselle. Suuri osa puuvillan viljelijöistä ja tuotannon parissa työskentelevistä ihmisistä asuu kehittyvissä maissa. Puuvillaa viljellään pääasiallisesti pienillä, alle 2 hehtaarin kokoisilla maatiloilla, joita on yhteensä yli 100 miljoonaa.

Puuvillan tuotantoon liittyy useita ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja taloudellisen vastuun riskejä. Puuvillan viljely kuluttaa paljon vettä. Jos torjunta-aineita käytetään huolimattomasti, se voi aiheuttaa haittaa ympäristölle tai vaarantaa työntekijöiden terveyden. Tuotantoketjussa esiintyviä ihmisoikeusriskejä ovat lapsi- ja pakkotyövoiman käyttö, pitkät työpäivät, matalat palkat sekä tasa-arvon puute.

K-ryhmä haluaa auttaa asiakkaitaan tekemään vastuullisia valintoja. Kestävämpään puuvillaan siirtyminen mahdollistaa asiakkaillemme vastuullisten vaate- ja kodintekstiilihankintojen tekemisen K-kaupoissa.

Kesko on Better Cotton Initiative (BCI) -aloitteen jäsen maaliskuusta 2020 alkaen. The Better Cotton Initiative (BCI) on kansainvälinen aloite, jonka tavoitteena on tehdä puuvillan tuotannosta parempaa puuvillan tuottajille, kasvuympäristölle ja alan tulevaisuudelle. BCI:n jäsenenä olemme sitoutuneet kehittämään puuvillan viljelytapoja globaalisti.

Puuvillalinjaus on julkaistu 2.3.2020.

Takaisin ylös