Uutiset

Tarkenna aihe

121 uutista ja tiedotetta

Kesäkuu 2023

Kaksi viidestä korvaa kesällä välipalan jäätelöllä – tämän vuoden trendijäätelö on runsas ja täynnä sattumia

Jäätelö maistuu suomalaisille tunnetusti vuodenajasta riippumatta, mutta kesällä sillä korvataan jopa aterioita. Näin kertoo K-ryhmän kyselytutkimus*, jonka mukaan 40 prosenttia suomalaisista syö kesällä jäätelöä myös välipalana. Myyntiluvut kertovat, että maan suurimmat jäätelönystävät asuvat Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Keski-Pohjanmaalla.

Asiakas, Media

27.06.2023 08.03

Juhannuksesta alkaa liikenneasemien kuumin sesonki, kun lomalaiset täydentävät perinteistä asiakaskuntaa

Liikenneasemien asiakasmäärät kasvavat huippuunsa kesä-heinäkuussa, kun suomalaiset suuntaavat viettämään kesälomaa ympäri maata. Vuoden suurimman sesongin aikana ravintolamyynti kasvaa lomalaisten täydentäessä perinteistä työmiehien asiakaskuntaa, jäätelöiden myynti jopa viisinkertaistuu ja nestekaasujen myynnin kolminkertaistumisessa näkyy grillauksen ja asuntoautoilun suosio. 

Asiakas, Yritys, Media

21.06.2023 13.05

Suomalaiset innostuivat auttamaan ostamalla Ukraina-rusetin - Etelä-Karjalassa ahkerimmat osallistujat

K-ruokakaupoissa myynnissä olevien Ukraina-rusettien turvin tehtävä auttamistyö Suomeen saapuneiden ukrainalaisten hyväksi on hyvässä vauhdissa. Ukrainalaisille lapsiperheille on jaettu 50 000 euron arvosta ruokalahjakortteja ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnalla heille tarjotaan mielekästä tekemistä, joka tuo suomalaisia ja ukrainalaisia yhteen. Kesäkuun loppuun asti jatkuvaan keräykseen on osallistuttu keskimääräistä ahkerammin Etelä-Karjalassa.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

20.06.2023 10.30

Mökin tärkeimmät varusteet ovat sauna, grilli ja takka — ja unelmissa on uusi laituri

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 19.6.2023 K-Raudan tutkimuksen mukaan peräti 39 % suomalaisista viettää kesällä aikaa omalla tai käytössään olevalla mökillä. Kun suomalaisilta kysyy toiveita mökin varustelutasosta, yksi on yli muiden: 92 % suomalaisista haluaa, että mökiltä löytyy sauna. Tulevaisuuden mökkiunelmissa siintävät puolestaan uusi laituri sekä palju tai poreamme. Viime vuonna mökkihaaveiden ykkösenä ollut aurinkopaneeli on pudonnut haavelistalla kolmanneksi.

Asiakas, Media

19.06.2023 07.15

Grillimakkaroissa suositaan nyt edullisempia vaihtoehtoja

K-ryhmän kyselytutkimuksen* mukaan jopa 92 % suomalaisista syö kesäisin makkaraa. Suosituin tapa grillimakkaran nauttimiseen on hyvinkin perinteinen: maustamaton versio miedolla sinapilla. Kesäkuukausien myynti kattaa vuoden grillimakkaramyynnistä tavanomaisesti lähes puolet, ja vaikka tänäkin vuonna myynti on sujunut hyvin, on siirtymää erikoismakkaroista edullisempiin vaihtoehtoihin nähtävissä.

Asiakas, Media

16.06.2023 08.03

Neste K selvitti tunteiden roolia nuorten autoilussa – ajotyyliin vaikuttavat kaverit, perhe, mieliala ja onnettomuusuutisointi

Autoilu on nuorille yhä tärkeä sosiaalinen ajanviettotapa, selviää 18–25 -vuotiaiden nuorten ajokäyttäytymistä kartoittaneesta kyselytutkimuksesta. Autoiluseura ja tunnetilat vaikuttavat ajoon monin tavoin. Autokoululiiton mukaan nuorten kuskien tunnetaidot vaativat nykyistä enemmän huomiota. 

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

13.06.2023 08.15

Rakentamisen määrä laskee, mutta suomalaiset suunnittelevat pienempiä remontteja lähes yhtä suurella innolla kuin viime kesänä

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 12.6.2023 Suomalaisten käytettävissä olevat tulot ovat laskeneet, mutta K-Raudan tutkimuksen* mukaan 55 % suomalaisista on silti suunnitellut sisustusta tai remontointia kotiin tai mökille täksi kesäksi. Terassin rakentaminen on suunnitelmissa noin 220 000 suomalaisella, ulkomaalausta suunnittelee yli puoli miljoonaa – ja terassin huoltoon ryhtyy tänä kesänä lähes miljoona suomalaista.

Asiakas, Media

12.06.2023 08.15

K-Supermarket Laihia viettää avajaisiaan – täysin uusi kauppa on asiakkaidensa toiveiden näköinen

Uutta kauppaa on rakennettu suurin sydämin ja asiakastoiveet mielessä pitäen. Kauppiaina jatkavat Laihialla aiemmin K-Marketia pitäneet Tony ja Elina Bengs.

Asiakas, Media, Länsi-Suomi

09.06.2023 14.42

Yllättävä kyselytulos: valtaosa suomalaisista aikoo viettää kesää kuten ennenkin – suurin osa satsaa myös ruokaan aiemman tapaan

Nykyinen maailmantilanne on saanut kuluttajat muuttamaan käyttäytymistään monessakin asiassa, mutta K-ryhmän toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan valtaosa heistä aikoo viettää kesää kuten ennenkin. Myös ruokaan suurin osa uskoo käyttävänsä rahaa kesällä saman verran kuin aiemmin. Tulokset ovat alkuvuoden vastaavien kuluttajakyselyjen kertomaan verrattuna yllättäviä. Säästämisen halu näkyy kuitenkin edelleen kaupassa tehdyissä valinnoissa.

Asiakas, Media

07.06.2023 13.05

K-Rauta: Suomalaiset rakentavat yhä suurempia terasseja, yhä moninaisemmista materiaaleista

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 2.6.2023 Uudet terassimateriaalit kiinnostavat suomalaisia yhä enemmän. Kun terassi rakennetaan, siitä tehdään saman tien myös entistä suurempi ja käytössä ovat aiempaa leveämmät laudat. Isommat terassit voivat olla hintavampia, mutta tänä keväänä myös puutavaran laskenut hinta helpottaa terassitoiveiden toteuttamista: terassin saa rakennettua halvemmalla kuin parina viime kesänä.

Asiakas, Media

02.06.2023 09.15

Takaisin ylös