Pirkka - valintoja suomalaisen työn puolesta

Pirkka on Suomessa merkittävä työllistäjä, sillä Pirkka-tuotteita valmistetaan 180 yrityksessä eri puolilla maata. Pirkka tarjoaa monelle pienelle suomalaiselle yritykselle mahdollisuuden saada tuotteet valtakunnallisesti myyntiin ja kasvattaa tuotantoaan hallitusti.

Pirkka on mukana Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen -kampanjassa, joka on Suomalaisen Työn Liiton, K-ryhmän, Ruokatieto yhdistys ry:n ja Kotimaiset kasvikset ry:n sekä yritysten yhteisviestintäkampanja suomalaisen työn puolesta. Kampanja kannustaa suomalaiset ostamaan suomalaisia elintarvikkeita, käyttötavaroita sekä rakentamisen ja remontoinnin tuotteita.

Pirkka-sarjan tuotteista noin 1000 on Suomessa valmistettuja ja niistä noin 600 suomalaista alkuperämerkittyä tuotetta:

  • noin 300 Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta
  • noin 100 Sirkkalehti-merkittyä tuotetta
  • noin 200 Avainlippu-merkittyä tuotetta

Pyykkietikka Heinävedeltä

Ympäristötietoisuus vaikuttaa valintoihin pesuainehyllyllä, joten Pirkan pesuainesarja uudistetaan ajan hengen mukaisesti. Uuden sarjan ensimmäinen tuote on pyykkietikka, jonka valmistaa suomalainen perheyritys, Berner, Heinävedellä ja tuotteella on avainlippumerkki.

Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen tapaan. Pirkka pyykkietikassa käytetään tehoaineena Suomessa valmistettua väkiviinaetikkaa. Väkiviinaetikka valmistetaan kaksinkertaisella käymismenetelmällä ja kypsyttämällä viljasta ja on biohajoava tuote, jolloin tuotteen kemikaalikuorma on pienempi. Väkiviinaetikka eroaa etikasta siten, että etikka on synteettisestä etikkahaposta laimennettu tuote.

Pirkka pyykkietikka sopii käytettäväksi kaikelle pyykille. Se kirkastaa värejä, poistaa epämiellyttäviä hajuja ja auttaa myös puhdistamaan pesukonetta.

Pirkka pyykkietikka sopii käytettäväksi kaikelle pyykille. Se kirkastaa värejä, poistaa epämiellyttäviä hajuja ja auttaa myös puhdistamaan pesukonetta.

Pyykkietikan raikkaan pakkausilmeen on suunnitellut Paola Suhonen. Samalla kuosilla on tehty myös kesäinen Pirkka-kestokassi. 

Lue lisää Pirkka-sarjasta ja katso esimerkkejä suomalaisista tuotteista täältä. 

Osallistu juhannuskisaan ja voita vuoden pyykkietikat täältä

Takaisin ylös