K-ryhmän pääkaupunkiseudun myynti oli viime vuonna 2 208 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 5.2.2020 K-ryhmän myynti oli vuonna 2019 pääkaupunkiseudun alueella yhteensä 2 208,6 miljoonaa euroa alv 0 % ja se kehittyi 0,6 %. Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 1 380,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kehittyi 3,6 % myyntieurojen ollessa 524,9 miljoonaa. Autokaupan myynti oli 302,7 miljoonaa euroa.  

”Pääkaupunkiseudulla on myynti kehittynyt erinomaisen hyvin. Päivittäistavarakaupan yli 6 %:n kehitys on perustunut muun muassa kauppiaiden hyvin toteutettuihin kauppakohtaisiin liikeideoihin, K-Citymarketien pidennettyihin aukioloaikoihin, verkkokaupan voimakkaaseen kasvuun ja uusiin avattuihin K-ruokakauppoihin, kuten Triplan K-Supermarket”, Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä kertoo hyvillään. ”Rakentamisen ja talotekniikan toimiala on kehittynyt myös hyvin, erityisesti K-Rauta-ketjun myynninkehitys, 6,5 %, ilahduttaa”.

Lisätietoja:
Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös