K-ryhmän myynti oli Lounais-Suomen alueella viime vuonna yhteensä 1 325 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 5.2.2020 K-ryhmän myynti oli Lounais-Suomen alueella vuonna 2019 yhteensä 1 325,3 miljoonaa euroa alv 0 % ja se kehittyi 3,5 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 954,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan kehitys oli 7,9 % ja myyntieurot 284,4 miljoonaa euroa. Autokaupan myynti oli 86,6 miljoonaa euroa.

Keskon Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

Viime vuonna Porin Puuvillan K-Citymarket laajennettiin ja Poriin avattiin uusi K-Market Itätuuli Sampolan alueelle. Oripäähän on tulossa uusi K-Market, joka avataan keväällä. Myös K-Market Ruskon laajennus ja kokonaisuudistus on valmis ensi keväänä.

”Uudistamme ja kehitämme jatkuvasti alueen nykyistä kauppaverkostoa sen mukaan, miten yhdyskunta kehittyy ja asumisen painopisteet muuttuvat”, kommentoi Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Olli Setänen. ”Erilaisia uudistusprojekteja on alueella tehty vuoden aikana lukumääräisesti 96, mikä tarkoittaa, että lähes joka toisessa kaupassa on tehty jotain uutta.”

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen kokonaismyynti oli viime vuonna 941,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,8 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 657,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan kehitys oli 11,8 % ja myyntieurot olivat 208,7 miljoonaa.

”Kehitys kaikissa K-ruokakaupan ketjuissa oli tasaisen hyvää. Urheilukaupan 7,3 %:n ja K-Rauta-ketjun 4,1 %:n kehitykset ilahduttivat”, Olli Setänen kertoo.

K-ryhmä työllistää Varsinais-Suomessa yhteensä noin 2700 henkilöä.

Satakunta

Maakunnassa myynti oli viime vuonna yhteensä 340,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 254,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 75,7 miljoonaa euroa.

”Satakunnassa parhaiten myyntiään kehittivät K-Marketit, joiden kehitysprosentti oli 7,9. Myös urheilukaupoilla myynti kävi hyvin viime vuonna”, Olli Setänen sanoo.

K-ryhmä työllistää Satakunnassa noin 950 henkilöä.

Lisätietoja:
Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Olli Setänen, puh. 0500 536 421

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös