K-ryhmän myynti oli Lounais-Suomen alueella tammi-kesäkuussa yhteensä 692 miljoonaa euroa Päivittäistavarakaupan myynti oli lähes puoli miljardia

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 23.7.2020 K-ryhmän myynti oli Lounais-Suomen alueella tammi-kesäkuussa 691,9 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 7,7 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 499,7 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 151,9 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 9,9 %. Autokaupan myynnin arvo oli 40,3 miljoonaa euroa.

K-ryhmän Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Ahvenanmaan maakunnat.

Kesäkuussa tehtävässään aloittanut uusi Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna kommentoi tyytyväisenä alueen myyntejä: ”K-Citymarketien ruokapuolen myynnit kehittyivät 13 % ja K-Rautojen 13,4 %.”

”Turussa avatun K-Supermarket Manhattan Cityn kauppa on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Keväällä avatun K-Market Orippään ja kesällä avautuneen K-Market Kuusiston myynnit ovat ylittäneet odotukset”, Inna jatkaa.

”Tuloksesta näkee, että Korona-kevään aikana K-ryhmä on suoriutunut tehtävistään erinomaisesti ja muuntumiskykyä on löytynyt. Erityisesti verkkokaupan vahvasta kasvusta ja turvallisen palvelukokemuksen tuottamisesta asiakkaille kuuluu suuri kiitos vastuullisille kauppiaille.”

Varsinais-Suomi

Maakunnassa myynti oli yhteensä 491 miljoonaa euroa ja se kehittyi 7,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 343,9 miljoona euroa ja se oli plussalla 7,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 112,6 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 10,6 %. Autokaupan myynnin arvo oli 34,4 miljoonaa euroa.

Satakunta

Satakunnassa K-ryhmän myynti oli 178,7 miljoonaa euroa ja kehittyi 9,2 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 133,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 39,2 miljoonalla euroalla ja se oli plussalla 7,6 %. Autokaupan myynnin arvo oli 5,9 miljoonaa euroa.

K-ryhmän tuottama taloudellinen hyöty vuonna 2019 oli Lounais-Suomen alueella yhteensä 1 191,6 miljoonaa euroa

K-ryhmän toiminta vaikuttaa laajalti yhteiskuntaan. Kesko ja K-kauppiaat ovat merkittäviä työllistäjiä, veronmaksajia sekä tuotteiden ja palvelujen tarjoajia. Välillisesti K-ryhmä luo työpaikkoja koko toimitusketjussaan – muun muassa tuotekehityksessä, tehtaissa, tiloilla ja logistiikassa.

Vuonna 2019 K-ryhmän Lounais-Suomen alueella Keskon ja K-kauppiaiden tavaraostot jättivät alueelle 1 056,7 miljoonaa euroa. Investointeja tehtiin 29,2 miljoonalla eurolla. Kesko ja K-kauppiaat maksoivat palkkoja 98 miljoonaa euroa ja kauppiaat maksoivat tuloveroja alueelle 7,5 miljoonaa euroa.

Valtakunnalliset ja maakunnalliset luvut löytyvät alla olevan linkin kautta vuosiraportin sivulta 8: https://kesko.fi/globalassets/03-sijoittaja/raporttikeskus/2020/q1/kesko_vsk_2019_kestava_kehitys.pdf#page=8

Lisätietoja:
Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna, puh. 040 7644 711, email: lauri.inna@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös