K-ryhmän myynti kehittyi viime vuonna Pirkanmaalla 9,6 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 5.2.2020 K-ryhmän myynti kehittyi vuonna 2019 Pirkanmaalla 9,6 % ja se oli yhteensä 822,8 miljoonaa euroa alv 0 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 609,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi peräti 6,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti maakunnassa oli 175,3 ja se kehittyi 5,3 %. Autokaupan myynti oli 37,8 miljoonaa euroa.

K-ryhmä työllistää Pirkanmaalla lähes 3500 työntekijää ja muun muassa Tampereella on Keskon Business Service Center, jossa hoidetaan koko konsernin talous- ja henkilöstöpalveluja ja sekin työllistää yli 300 henkilöä. ”Tämän tason palvelukeskuksen mahdollistaa Tampereen vetovoima ja hyvät oppilaitokset. Saamme osaavia ihmisiä töihin”, sanoo aluejohtaja Alanen.

Historiallisen hyvä myynninkehitys

”Olen erittäin tyytyväinen historiallisen hyvään myynninkehitykseen. Kauppiastoiminta alueella on ollut erittäin hyvää. Siitä on esimerkkinä muun muassa se, että Suomen paras K-Citymarket ja K-Supermarket löytyvät Pirkanmaalta, kun Pirkkalan K-Citymarket ja ja Tesoman K-Supermarket Westeri palkittiin vuoden 2019 ketjujensa parhaina kauppoina. K-Market Pyynikinkulma Tampereelta palkittiin ketjunsa Vuoden Teko-diplomilla. Erityisesti K-Citymarketien päivittäistavaran vertailukelpoinen kehitys on ollut huippuluokkaa, 11 %.” kertoo aluejohtaja Jari Alanen hyvillään.

”On toki myös niin, että Pirkanmaalla eri tahot ovat yksin ja erikseen tehneet hyvää työtä osaltaan hyvän kehityksen varmistamiseksi ja seudun vetovoiman lujittamiseksi. Tämä mahdollistaa myös kaupan investoinnit ja luo edellytyksiä menestyvälle liiketoiminnalle”, Alanen jatkaa.

Lisätietoja:
Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen, puh. 050 620 26

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös