K-ryhmän Etelä-Suomen alueen myynti oli viime vuonna 1 614,7 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 5.2.2020 K-ryhmän myynti oli vuonna 2019 Etelä-Suomen alueella yhteensä 1 614,7 miljoonaa euroa alv 0 % ja se kehittyi 8,8 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 1 198,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 344,1 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,9 %.  Autokaupan myynti koko alueella oli 72,3 miljoonaa euroa.

Keskon Etelä-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

”Kokonaisuudessaan kauppa on käynyt erittäin hyvin koko Etelä-Suomen alueella kauppiaiden toteuttaessa idearikkaasti kauppakohtaisia liikeideoita. Auton vähittäiskauppaan liittyvät yritysostot nostivat kokonaiskehityksen koko alueella peräti 8,8 %:iin”, kertoo Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä.

Kanta-Häme

Maakunnassa kokonaismyynti oli 259,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 10,5 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 178,8 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 63,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 0,9 %.

”Päivittäistavarakaupan kehityksessä näkyy kauppakohtaisten liikeideoiden toimivuus ja myös rakentamisen ja talotekniikan toimiala kehittyi myös tasaisesti”, Timo Heikkilä kommentoi.

Hämeenlinnassa avattiin elokuun lopussa uusi K-Market Sampo.

Kymenlaakso

Kymenlaaksossa K-ryhmän myynti oli viime vuonna yhteensä 272,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi peräti 14,6 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 182,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 65,1 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 5,2 %.

”Olen tyytyväinen päivittäistavarakaupan lähes 4 prosentin myynninkehitykseen. Erityisesti Kotkan ja Kouvolan K-Citymarketien myynti kehittyi erittäin hyvin. Rakentamisen ja talotekniikan toimialalla oli tasaisen hyvää kehitystä. K-Rauta-kauppojen ja Onnisen yhteinen kehitys oli erittäin hyvää ja se nosti toimialan kehityksen Kymenlaaksossa 5,2 prosenttiin”, Heikkilä kertoo.

Päijät-Häme

Maakunnan kokonaismyynti oli viime vuonna 282,7 miljoonaa euroa ja siinä oli kehitystä 8,9 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 196,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 71,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,8 %.

”Myynti kehittyi hyvin kaikissa K-ruokakaupan ketjuissa kokonaiskehityksen ollessa 3,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kehittyi tasaisen hyvin”, Heikkilä sanoo.

Uusimaa (pl Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen)

Keskon Uudenmaan alueella myynti oli yhteensä 800,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 640,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kehittyi 5,2 % myyntieurojen ollessa 143,9 miljoonaa.

”Päivittäistavarakaupan ketjujen kehitys oli erinomaisen hyvää jota siivittivät hyvin toteutetut kauppakohtaiset liikeideat. Erityisen hienoa on K-Citymarket Järvenpään saavuttama Store of the Year- maailman paras ruokakauppa -palkinto! Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa K-Rauta-kauppojen ja Onnisen yhteinen myynti nosti kehityksen yli 5 prosenttiin”, myhäilee Heikkilä.

Lisätietoja:
Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös