Vappuvinkit juhlinnan pääkallopaikoilta

Vappujuhlinta keskittyy monissa kaupungeissa hyvin vakiintuneille juhlapaikoille. Kysyimme Helsingin Ullanlinnan ja Jyväskylän keskustan kauppiailta heidän parhaita vinkkejään vappuun ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi.

Kaivopuistossa hyllyjä täydennetään myös h-hetkellä

Helsinkiläinen kahden K-Marketin kauppias Kaisa Höysti kertoo, että K-Market Kaivopuistossa vappu näkyy etenkin tavarapaljoutena. Kaupan jokainen neliö on tankattu niin, että asiakkaille riittää laadukasta valikoimaa ruokavaliosta riippumatta. Myös aivan h-hetkellä vappupäivänä kauppaan saapuu tuoretuotteita.

K: Vappuna kansa vyöryy piknikille. Kuinka pitää huolta ympäristön siisteydestä?
V: Toivon, että ihmiset pitäisivät huolta siitä, ettei roskia jää kauniiseen Kaivopuistoon ja jokainen keräisi omat ja vaikka kaverinkin roskat mukaan otettavaan roskapussiin. Elintarvikkeissa käytetty muovi on aina kierrätettävää muovia, eli ne kannattaa aina viedä muovinkeräykseen. Alueella on hyvin jäteastioita. Myös lasiset pullot on hyvä huolehtia pois alueelta, jotta ne eivät rikkoontuisi.

Tässä olisi myös hyvä haaste jollekin urheiluseuralle: käykää keräämässä tyhjät pullot jätesäkkiin ja katsokaa samalla, että ne ovat varmasti tyhjiä, koska pullonpalautuskoneet eivät tykkää nesteestä. Pullot voi palauttaa meille 2.5 lähtien.

K: Kuinka varmistua, että kaupassa asiointi sujuu vappunakin sutjakkaasti?
V: Kaupassa asioimisessa ruuhkaa voi helpottaa ottamalla maksuvälineet ja alkoholi- ja tupakkatuotteita ostaessa henkilöllisyystodistukset valmiiksi esille kassajonossa. Kysymme kaikilta henkilöllisyyden, jotta virvokkeet menevät oikean ikäiselle. Isot laukut ja lastenrattaat pitää jättää ulos. Meillä on mahtavat pojat vartioimassa omaisuutta ja yleistä turvallisuutta.

K: Paras ruokavinkkisi vappupiknikille?
V: Oma suosikkini vappupiknikille on tuore patonki, croissantit, viikunahillo ja tapaslautanen, jossa on maukasta serranoa ja muita espanjalaisia leikkeleitä sekä manchegoa. Piknikille voi ottaa myös tuorejuustoa ja oliiveja, tuoreita marjoja, tummia rypäleitä, kasvistikkuja, munkkeja, tippaleipiä, kuplajuomaa, kahvia ja mehua. Kaikkea tätä löytyy valikoimistamme, ja nämä myös säilyvät piknikillä hyvin.

Yliopiston kyljessä vappu on näkynyt jo pitkään

Jyväskyläläiskauppias Antti Juntunen kertoo vapun näkyvän perinteisesti vahvasti Jyväskylän keskustassa. K-Market Kympissä tämä vielä korostuu, kauppa on yliopiston vieressä ja lähellä opiskelijoita. Juntusen mukaan vappuinnostusta on tänä vuonna ollut havaittavissa oikeastaan jo pääsiäisestä lähtien. Vappuaattona ja vapunpäivänä asiakasvirtaa on jo sen verran, että päiviin on varauduttava nostamalla henkilökunnan lukumäärää.

K: Kuinka pitää huolta ympäristön siisteydestä?
V:
Luotan siihen, että nykypäivän nuoret ovat erittäin fiksuja eivätkä jätä roskia jälkeensä.

K: Kuinka varmistua, että kaupassa asiointi sujuu vappunakin sutjakkaasti?
V:
Kannattaa tietysti haarukoida mahdollisimman hyvin etukäteen, mitä kaupasta tarvitsee. Meillä on nopeat kassat, joten eivät kauppareissussa vappunakaan ehdi eväät lämmetä.

K: Paras ruokavinkkisi vappupiknikille?
V:
Meiltä kannattaa tarkistaa erityisesti take away-osasto. Uskon, että mukaan otettavat salaatit, paistopistetuotteet, kolmioleivät ja muut ovat tänäkin vuonna vappukansan keskuudessa suosittuja. Kannattaa myös muistaa pitää hyvää huolta nestetasapainosta!


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös