Tien avausta paikallisille tuotteille: Lähiruokatreffit Joensuun ravintola Kerubissa keskiviikkona 5.6.

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.6.2019 Lähiruoalle avataan tietä kaupan hyllylle ja kuluttajien saataville, kun 24 lähialueen tuottajaa ja 30 K-ruokakauppojen edustajaa tapaavat Lähiruokatreffeillä keskiviikkona 5.6.2019 klo 12–15 ravintola Kerubissa Joensuussa.

Lähiruokatreffeillä Kesko ja Ruokatieto tuovat yhteen kaupat sekä maakuntien parhaat lähituottajat: tavoitteena on sekä verkostoitua että parantaa paikallisten tuotteiden tarjontaa alueen K-ruokakaupoissa. Tuottajat pääsevät esittelemään tuotteitaan usealle K-ruokakauppiaalle yhdellä kertaa, ja samalla myös keskustelemaan ja sparrailemaan mm. tuotteidensa pakkaus-, esillepano- tai logistiikkaratkaisuista K-ryhmän edustajien kanssa.

Alkuvuoden 2019 aikana järjestetään viisi K Lähiruokatreffit -tapahtumaa eri puolilla Suomea. Tilaisuuksien teemana on tänä vuonna Maakuntien parhaat maut.

Vuonna 2018 Lähiruokatreffit järjestettiin seitsemällä paikkakunnalla, mikä on enemmän kuin aikaisempina vuosina, ja tapahtumiin osallistui noin 170 lähituottajaa ja noin 400 kaupan alan edustajaa. Palautekyselyihin vastanneista noin 90 prosentilla on syntynyt Lähiruokatreffeillä uusia kumppanuuksia. Uusia kumppanuuksia on syntynyt sekä paikallisten kauppojen että valtakunnallisten jakelun osalta.

Lähiruoka kiinnostaa suomalaisia: paikallisten tuotteiden myynti on kasvanut K-ruokakaupoissa vuosittain noin 10 prosenttia.

Lisätietoa aiheesta on koottu sivulle: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/suomalainen-ruoka

Lisätietoja: K-ryhmä vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske, puh.050 529 2028

Liite: K Lähiruokatreffeille osallistuvat lähituottajat

Arctic Warriors Oy

Focusmer Oy

Jävla Sås Bolag Oy

Lahtela Highland

Lehmus Roastery Oy

Makkolan luomutila

Mikkolan Sienituote MST Ky

Narskuttelu Oy

Nurmeksen kala Oy

Päivärinteen Ruislastu Ay

RPS Brewing Oy

Spices Chef Oy

Tmi Janne Kainulainen

Tähtikuoharit OY

Jäätelövankkuri (Karjalaiset Vankkurit Oy)

Panimo Honkavuori Oy

Viherkaste Oy

Pieni Suklaatehdas Porvoo Oy - Lilla Chokladfabriken Borgå Ab

Kotileipomo Riikonen Oy

Oregana Oy

AitoruisHerkku (Tmi Pekka Tapio Hassinen)

Mantsin Makie Oy

Soinilan Oy

Sooci Oy

K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia.

K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös