Sähköautojen latausmahdollisuudet paranevat Espoossa – K-ryhmä avaa tänään uuden sähköautojen pikalatausaseman K-Supermarket ja K-Rauta Merituulen yhteyteen

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 8.1.2019 Sähköautojen latausmahdollisuudet paranevat Espoossa, kun K-ryhmä avaa Merituulen K-Supermarketin ja K-Raudan yhteyteen sähköautojen pikalatausaseman tänään 8. tammikuuta. K-Lataus-asema on osa K-ryhmän rakenteilla olevaa valtakunnallista sähköautojen latausverkostoa, johon on lokakuusta alkaen avattu jo yli 15 uutta pikalatausasemaa.

Sähköauton on voinut ladata tähän asti K-Supermarket ja K-Rauta Merituulen yhteydessä neljällä peruslatauspisteellä. Uusi latausasema täydentää tarjontaa kahdella pikalatauspisteellä, jotka mahdollistavat entistä nopeamman lataamisen. Latausasema sijaitsee hyvällä paikalla kaupan parkkialueella.

– Sähköauton lataaminen on osa kaupan alan tulevaisuutta. Aiemmat latauspisteemme ovat olleet kovassa käytössä, ja erityisesti ladattavia hybridejä on viime aikoina alkanut näkyä enemmän. Kun latausmahdollisuudet nyt paranevat entisestään, sähköautoilusta tulee houkutteleva vaihtoehto yhä useammalle. Tässä työssä on hienoa olla mukana, sanoo K-Supermarket Merituulen kauppias Tom Grönholm.

– Uusille latauspisteille on ollut selvää kysyntää. Sähköautojen määrä kasvaa Espoossa, ja nykyiset latauspisteemme ovat olleet ajoittain jopa kaikki samanaikaisesti käytössä. On erityisen hienoa saada asiakkaillemme Merituuleen nyt myös nopeampia pikalatauspisteitä, summaa K-Rauta Merituulen kauppias Petri Lappalainen.

Uudet pikalatausasemat avattiin viime viikolla pääkaupunkiseudulla myös Vantaalle K-Citymarket Tammiston yhteyteen ja Helsinkiin K-Supermarket Hertan yhteyteen.

K-ryhmästä yksi Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista

K-Latauksen valtakunnallinen verkosto kattaa vuoden 2019 lopussa lähes 400 sähköautojen latauspistettä yli 70 latausasemalla muodostaen merkittävän osan koko Suomen latauspisteverkostosta. Rakenteilla oleva verkosto tekee K-ryhmästä yhden Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista.

Suurin osa K-ryhmän asiakkaista kokee julkiset latauspisteet kaikkein mieluisimmaksi tavaksi sähköauton säännölliseen lataamiseen, ja kauppa koetaan palveluksi, jonka yhteydessä sähköauton lataaminen on ylivoimaisesti luontevinta.

– Täyssähkö- ja hybridiautojen osuus Suomen autokannasta on kasvussa ja ne kiinnostavat autoilijoita yhä enemmän. Epävarmuus latauspaikoista mietityttää vielä suomalaisia, mutta tilanne paranee päivä päivältä. Vuoden 2019 loppuun mennessä rakentuva K-ryhmän latausverkosto täydentää Suomen julkista pikalatausverkostoa jopa yli 50 %, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

K-Latauksen latausasemat tarjoavat asiakkaille kattavat mahdollisuudet erityyppisten sähköautojen lataamiseen. Peruslatauspisteellä voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Pikalatauslaitteista puolestaan löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMo-latausliitin.

Latausasemat toimivat K-Lataus-tunnisteella, jonka voi tilata osoitteesta K-Lataus.fi.

 > K-Lataus-verkoston latauspisteet kartalla: K-Lataus.fi

Takaisin ylös