K-ryhmän pakkausuudistuksilla säästyy muovia yli 100 tonnia vuodessa

K-ryhmä on kuluvan vuoden aikana uudistanut omien brändiensä pakkauksia ja vähentänyt niissä muovia tuntuvasti. Yksistään Pirkka miniluumutomaattirasian pakkausuudistus tuo muovisäästöä 45 tonnia vuodessa. Tämä vastaa yli 2,1 miljoonaa muovikassia. Pakkausuudistukset ovat yksi osa K-ryhmän muovilinjauksen toimista muovin kertakulutuksen vähentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi.

Miniluumutomaattirasioiden lisäksi muovia on vähennetty useiden muiden pakkausten osalta. Pirkka tulppaanikimpun muovikääreen vaihtaminen paperikääreeseen säästää muovia neljä tonnia vuodessa, mikä vastaa yli 190 000 muovikassia. Myös Neste K -asemien vitriinituotteiden muovikääreet on vaihdettu paperikääreisiin. K-ryhmään kuuluvan, foodservice-tukkukauppa Kespron oman Menu-merkin maustepakkaukset on vaihdettu lähes kokonaan muovista kartonkiin ja muovia säästyy vuositasolla yli 6,5 tonnia. 

Pirkka juomatiivistepullot on muutettu pantillisiksi ja muutoksella muovijätettä saadaan palautumaan takaisin kiertoon noin 40 tonnia. Pantillisiksi muuttuvat vaiheittain myös tuorepuristettujen mehujemme muovipullot. 

”Kokonaisuudessaan olemme kuluvan vuoden aikana vähentäneet muovia omien brändiemme pakkauksissa jo yli sata tonnia ja työ jatkuu. Ensi keväänä tulemme muun muassa poistamaan muovikorkit Pirkka maitojuomista,” sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

”Pakkauskehitystä ja erilaisia kiertotalouskokeiluja teemme tiiviissä yhteistyössä eri toimijoiden kesken, yhteistyössä saadaan aina parhaat tulokset aikaan. Pyrimme löytämään yhteistyökumppaneiksemme aina toimijoita, jotka haluavat olla ratkaisijan roolissa eivätkä sivustaseuraajia,” toteaa Jäske.

Kaikki Pirkka-kestokassit kierrätysmuovista

Muovin vähentämiseen ja kierrätettävyyden lisäämiseen liittyvät toimet ovat yhtä lailla vastaus asiakkaiden toiveisiin kuin osa K-ryhmän systemaattista työtä ympäristökuorman pienentämiseksi.

”Pantittoman kotitalousmuovin kierrätystä helpotamme K-ruokakauppojen yhteydessä olevilla Rinki-ekopisteillä, joista yli 200 on muovinkeräys. Ekopisteisiin palautettua muovia hyödynnetään ESSI -kiertotalouskassiemme valmistuksessa, vuosittain yli 700 tonnia,” Jäske sanoo. 

Myös kaikki Pirkka kestokassit on vuoden 2019 alusta asti valmistettu kierrätysmuovista. Tämä on vähentänyt fossiilisen muovin käyttöä niin ikään reilut sata tonnia vuodessa. Luku vastaa 4,8 miljoonaa muovikassia. 

K-ryhmä päivitti muovilinjauksensa lokakuussa 2018 ja asetti siinä itselleen entistä tiukempia tavoitteita muovin kertakulutuksen vähentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi. Muovilinjauksen eräs keskeinen tavoite on vähentää K-ryhmän omien brändien pakkausten muovimäärää ja tehdä pakkauksista kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä.

Lisätietoja:
Timo Jäske, päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö, timo.jaske@kesko.fi, p. 010 532 8222

K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. 
K – jotta kaupassa olisi kiva käydä. 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös