K-ryhmän myynti Itä-Suomen alueella oli alkuvuonna 231,7 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2019 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Itä-Suomen alueella (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala) yhteensä 231,7 miljoonaa euroa (alv 0 %). Päivittäistavarakaupan myynti oli 172,9 miljoonaa euroa ja rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli 58,1 miljoonaa euroa. Autokaupan myynti oli 0,7 miljoonaa euroa.
  • Myynti kehittyi alueella alkuvuonna hyvin vaikka pääsiäisen ajoittuminen huhtikuulle vaikutti siihen, että päivittäistavarakaupan kokonaismyynti pieneni 1,3 %, kommentoi Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen.

Pohjois-Savo

Maakunnassa myynti oli 85,1 miljoonaa euroa ja se oli viime vuoden tasolla. Päivittäistavarakauppa kävi 61,1 miljoonalla eurolla ja rakentamisen ja talotekniikan kauppa 24 miljoonalla eurolla.

  • Päivittäistavarakaupassa oli alkuvuonna lievää kasvua ja K-Supermarket-ketjun kaupoilla myynnin kehitys oli 6,8 %. Kuopion keskustassa K-Supermarket Veljmies avautui uudistettuna ja laajennettuna. Veljmies sai myymälätilaa lisää noin 150 m2 ja tähän lisätilaan tuli mm. kahvio. K-Rautojen myynti oli edelleen hyvällä tasolla, kehitystä siinä oli 5 %, Jari Kuosmanen kertoo.

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalassa K-ryhmän myynti oli 52,2 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 40 miljoonaa euroa ja rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti 12,2 miljoonaa euroa.

Joensuun Reijolassa avattiin talvella uusi K-Market, jonka asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan.

Etelä-Savo

Etelä-Savossa K-ryhmän myynti oli 46,6 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 35,5 miljoonaa euroa ja rakentamisen sekä talotekniikan kaupan myynti 11,1 miljoonaa euroa.

Maakunnan K-Supermarketien myynti jatkui hyvänä kehityksen ollessa 4,3 %.

Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan K-ryhmän myynti alkuvuonna oli 47,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 7,3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 36,3 miljoonaan euroa ja se oli plussalla 5,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 10,8 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,2 %. Autokaupan myynti oli 0,7 miljoonaa euroa.

  • Etelä-Karjalan kehitysprosenteissa näkyy hyvä kauppiastoiminta ja onnistuneet uudistukset K-Market-, Neste K- ja K-Supermarket-ketjuissa. K-Citymarket Lappeenrannassa juhlittiin uudistuneen kaupan avajaisia huhtikuun alkupuolella, Jari Kuosmanen summaa.

Lisätietoja: Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen, puh. 050 368 7980

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 41 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 23 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös