K-ryhmä vahvistaa hankintansa vastuullisuutta: Avaa päiväkodin valaisintehtaan yhteyteen Kiinaan

K-ryhmä haluaa ottaa entistä isomman roolin globaalin toimitusketjunsa vastuullisuudesta. Ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä K-ryhmä avaa Kiinassa toimivan valaisintehtaan yhteyteen kesäpäiväkodin yhdessä kansainvälisen lasten oikeuksia ajavan CCR CSR -järjestön kanssa. Päiväkoti mahdollistaa tehtaan työntekijöiden lasten pysymisen perheidensä lähellä kesäaikana.

K-ryhmä haluaa kantaa vahvemmin vastuunsa globaalissa hankintaketjussaan olevien yhteistyökumppaneidensa työntekijöiden hyvinvoinnista. K-ryhmä on ensimmäinen suomalainen yritys, joka on lähtenyt mukaan CCR CSR -järjestön Child-Friendly Space (CFS) -hankkeeseen, jonka avulla mahdollistetaan siirtotyöläisten lasten muuttaminen kaupunkiin lähelle työssäkäyviä vanhempiaan tarjoamalla lapsille hoitopaikka vanhempien työpaikan lähellä. Hankkeessa perustetaan kesäajaksi lapsille päiväkoti valaisintehtaan tiloihin. Tehdas toimittaa LED-työmaavalaisimia K-Rauta-kauppoihin ja Onniselle.

”Meillä K-ryhmässä on tärkeää huolehtia siitä, että vastuullisuus ja ihmisoikeudet, lasten oikeudet mukaan lukien, toteutuvat toimitusketjuissamme. Tyypillisesti Kiinassa siirtotyöläiset työskentelevät kaukana kotiseudultaan ja lapset jäävät isovanhempiensa luokse hoitoon maaseudulle. Yhteistyömme CCR CSR:n kanssa antaa meille mahdollisuuden kantaa laajempaa vastuuta hankintaketjussamme työskentelevien ihmisten ja heidän perheidensä hyvinvoinnista mahdollistamalla lasten hoidon lähellä vanhempia kesäaikana, kertoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Hankkeeseen valittu tehdas sijaitsee Koillis-Kiinan Zhejiangin maakunnassa Ningbon 8 miljoonan asukkaan suurkaupungissa. Valaisintehtaan tiloihin avautui päiväkoti tehtaan työntekijöiden lapsille perjantaina 5.7. K-ryhmä osallistuu päiväkodin perustamiskustannuksiin, tilojen sisustamiseen ja päiväkotiopettajien koulutukseen.

Child-Friendly Space yksi tapa auttaa siirtotyöläisten perheitä

Kiinan maaseudulla elää miljoonia lapsia, joiden vanhemmat ovat lähteneet siirtotyöläisiksi kaupunkeihin. Siirtotyöläisten perheiden tilanteeseen on tarttunut kiinalainen lasten oikeuksiin keskittyvä järjestö, The Center for Child Rights and Corporate Social Responsibility (CCR CSR). Järjestön missiona on parantaa lasten elämää tekemällä yhteistyötä yritysten kanssa. Se on perustanut Child-Friendly Space (CFS) -nimellä kulkevan hankkeen, jonka puitteissa järjestö perustaa yhdessä yritysten kanssa lasten päiväkoteja yritysten yhteistyökumppaneiden tehtaiden yhteyteen. Päiväkodit mahdollistavat sen, että lapset voivat kesän ajan asua yhdessä vanhempiensa kanssa.

CCR CSR -järjestön johtaja, Ines Kaempfer kertoo, että K-ryhmän hankkeen kaltaisia tehtaan yhteyksissä toimivia päiväkoteja toimii useita ympäri Kiinaa.

”Yhteistyössä eri yritysten kanssa on perustettu jo 76 päiväkotia eri puolille Kiinaa. Suurin osa niistä on kesäisin toimivia, mutta on myös ympärivuotisia. Lapsia näissä päiväkodeissa on ollut yli 2000 ja he ovat 3-13-vuotiaita. Vanhempien ja lasten palautteet ovat olleet erittäin rohkaisevia. Vanhemmista 94 % on kertonut, että he ovat viettäneet lastensa kanssa enemmän aikaa ja 60 % vanhemmista on kertonut, että päiväkodin myötä lapsista on tullut aktiivisempia. Työntekijöiden työhyvinvointi on myös parantunut ja sitoutuneisuus yhtiöön on kasvanut, kertoo Ines Kaempfer.      

Tehtaiden työolojen parantaminen tärkeä osa vastuullisuustyötä

K-ryhmä haluaa panostaa vastuullisuuteen ja tarttua sen puitteissa globaaleihin teemoihin, kuten ihmisoikeudet ja ilmastonmuutos. Kiina on yksi niistä maista, joka luokitellaan riskimaaksi eli maaksi, jossa riski ihmisoikeuksien loukkaamiselle on suuri. Keskon periaatteena on tehdä yhteistyötä vain sellaisten riskimaatavarantoimittajien kanssa, jotka ovat sosiaalisen vastuun auditointien piirissä tai käynnistävät prosessin yhteistyön alkaessa. Ensisijaisesti auditointimenettelynä käytetään amfori BSCI –auditointi (amfori Business Social Compliance Initiative), joka on käytössä myös valitussa valaisintehtaassa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös